|
|
|||||||
| Zarejestruj się | Galerie | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz przeczytane fora |
| Ważne informacje! |
| Nowości na sezon 10/11 Tu wstawiamy informacje o nowościach sprzętowych na sezon 10/11 |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Administrator
Dni na nartach: 26
Zdjęć: 214
Podziękował: 20
Otrzymał 597 podziękowań za 280 postów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tecnica buty narciarskie 2010/2011
Tecnica buty narciarskie 2010/2011: http://www.skionline.pl/galerie/?co=...&g_numer_zdj=1
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Średnio zaawansowany
Podziękował: 0
Otrzymał 9 podziękowań za 8 postów
![]() ![]() |
Przerost formy, jak dla mnie to " przegięcie "
Pal licho, ważne czy wreszcie zmienili geometrię swoich skorup, dranie cały czas robili buty dające mocny impuls rotacyjny, tylko Diadlo Inferno był ( jest ? ) wyjątkiem, no ale Herbst czy Pranger to wymagający klienci![]()
Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez marcus : 21-02-2010 - 14:50. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Weteran
|
|
|
|
|
#4 |
|
Weteran
Dni na nartach: 53
Zdjęć: 451
Podziękował: 606
Otrzymał 708 podziękowań za 418 postów
Co to, mniej więcej wiem,ale nie za bardzo w temacie tych butów-same wyzwalają impuls skrętny rotacyjny?
![]()
|
|
|
#5 |
|
Średnio zaawansowany
![]() ![]() |
Ogólnie mówiąc: nie wspomagają jazdy skrętem ciętym, za to ześlizg, szczególnie tyłów nart, wychodzi świetnie
Myślałem że to ściema a co najmniej teza dyskusyjna ale po przesiadce z TECNICI na ATOMICA zdecydowanie lepiej trzymam krawędż i ogólnie lepiej, łatwiej mi się jeżdzi, nawet zrobiłem " zaawansowany " test jeżdżąc z Tecnicą na jednej i Atomiciem na drugiej nodze Spytałem pewnego experta od butów i mówił ze ma to związek z kierunkiem uginania się mankietu buta, jeśli mankiet ugina się bardziej do środka a nie na wprost to to właśnie wyzwala ten impuls rotacyjny, potwierdził że buty Tecnici ( i nie tylko ) mają tę przypadłość. Nie dotyczy DIABLO Inferno.
|
|
|
#6 | |
|
Weteran
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
#7 | |
|
Średnio zaawansowany
![]() ![]() |
Cytat:
Hi,hi...nie jest to moja opinia, po prostu, jak się okazało Atomic lepiej mi pasuje. Facet " lubi " Nordica, Atomic, Head, " nie lubi " Lange, Tecnica, Dalbello ( modele postFlexon ). Swoją drogą postaram się ten temat poznać lepiej, to jest jakieś voo-doo albo...![]()
|
|
|
|
#8 | |
|
Weteran
Cytat:
Masz jeszcze możliwość wszelkiej regulacji ,czasmi jak but jest za twardy,też możemy przyjmować nieodpowiednią pozycję i skręt kończyć ześlizgiem.jak pojawia się niechciany ześlizg,to wina techniki Masz chyba bardzo szczupłą stopę,bo ja w atomicach,jakoś nie mogłem za długo wytrzymać![]()
|
|
|
|
#9 | |
|
Średnio zaawansowany
![]() ![]() |
Cytat:
W tych Teacnicach nie byłem w stanie stać na jednej nodze i zachowac równowagę ( ! ), dopiero specjane kliny na spodzie poprawiły sytuację ale nie do końca. Potem kupiłem za grosze Atomici RT 110 i już ich nie oddałem, stoi się w nich idealnie, żadnych kłopotów z równowagą czy krawędziowaniem, wczoraj na zlodzonej trasie jechało się ze 100% pewnością, pięty nie uciekały, wystarczył uczciwy tipping. Buty, jak sam zapewne wiesz, to czasami skomplikowana sprawa, ja jak sie okazuje muszę szukać metodą prób i błędów, przez skórę czuję że Nordica Dobermann lub Head Raptor RD byłyby dobre ale za przysłowiowe Chiny nie jestem w stanie dostać rozmiaru 23.0![]()
|
|
|
|
#10 |
|
Weteran
|
a co to ?
![]() A rozmiar 23.0 nie jest zamawiany przez wiele sklepów ... Dla przykładu: w IS , przepraszam w dwóch ISach potwierdzono, że w ogóle takiego czegoś dla dorosłego nie posiadają - tak samo jak i 23,5. Mowa o damskich bucikach.
|
|
|
|
#11 | |
|
Średnio zaawansowany
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tipping to położenie ( przechylenie ) narty na krawędż.
Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez marcus : 22-02-2010 - 22:02. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Administrator
Zdjęć: 214
Podziękował: 20
Otrzymał 597 podziękowań za 280 postów
Buty, które szybko i łatwo dopasować można do kształtu stopy? Wszystko wskazuje na to, ze będzie to w końcu możliwe. W sezonie 2010/2011 na sklepowych półkach pojawią się nowe modele marki Tecnica, w konstrukcji których stosowana będzie innowacyjna technologia Air Shell Fit.
Więcej informacji na ten temat oraz film znajdziecie tutaj: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=3562 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderator
Zdjęć: 3
Podziękował: 321
Otrzymał 447 podziękowań za 239 postów
Ciekawy pomysł - czekamy na testy. Oby tylko te Tecnici nie były tak ciasne i wąskie już bez pompowania, bo ja raczej w dotychczas użytkowanych i przymierzanych musiałbym tylko upuszczać powietrza.
|
|
|
#14 |
|
Weteran
|
Pompowanie w okolicy kostki - LOWA ma od paru lat :
http://www.lowa.de/english/products/products.php Sam pomysł - 1 klasa. Ciekawe jaka cena?
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi - słowa klucze |
| buty narciarskie, tecnica |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|