JC Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Już w przyszłym tygodniu rusza Alpejski Puchar Świata zawodami w Soelden. I tu mam do Was pytanie - bawimy się w tym sezonie w "Typowanie najszybszych?" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magres Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Jestem za. Pewnie Logistyk wygra ale zawsze to fajna zabawa:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajowy01 Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Już w przyszłym tygodniu rusza Alpejski Puchar Świata zawodami w Soelden. I tu mam do Was pytanie - bawimy się w tym sezonie w "Typowanie najszybszych?" Yes yes yes Jak najbardziej - to dodaje smaczku przy oglądaniu A do tego, jak sądzę, chętnie ktoś zastąpi Szymonidusa w Cavalese (echh, pamiętam jeszcze tę słodko-gorzką wspólną radość w Kuhstallu w Livigno) ...czy gdziekolwiek ...ale choćby czapeczka Eurosportu byłaby fajną rzeczą OK, nagrody - mogą być może nie być - ale dodatkowy dreszczyk w rywalizacji w typowaniu to zawsze coś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravick97 Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 bawimy się w tym sezonie w "Typowanie najszybszych?" Jasne, że tak. Fajna sprawa jak siedzi człowiek na krześle w alpach i obstawia, albo jak wcześniej z powodu wyjazdu i spodziewanego braku dostępu do net'a wytypuje na zaś, a później po powrocie okazuje się, że nawet w płot nie trafił . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miraz Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Ja dzięki lidze typerów poznałem kwiat narciarstwa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareklewandowski Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Myślę,że tak:rolleyes:człowiek poznaje sylwetki narciarzy birących udział w PŚ-nawet tych mnie znanych.nie mówiąc już o zabawie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juice Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 3 X Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymonidius Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Ja też jestem jak najbardziej ZA. Dzięki tej zabawie miałem okazję zobaczyć z bliska Tour de Ski i naszą mistrzynię w akcji. W dodatku Alpejski Puchar Świata tak mnie wciągnął, że w zeszłym sezonie wybrałem się na 2 imprezy tego cyklu. Polecam wszystkim i czekam z niecierpliwością pierwszych zawodów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bończa Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Tacy to mają motywację My na sucho, no czasami na mokro musimy typować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziom10 Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 jakiś link do konkursu? proszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JC Posted October 19, 2011 Author Report Share Posted October 19, 2011 Już moment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JC Posted October 19, 2011 Author Report Share Posted October 19, 2011 Typuj Najszybszych 2011/12 Miło mi poinformować, że można już obstawiać najszybsze zawodniczki i najszybszych zawodników w naszej zabawie Typuj Najszybszych 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravick97 Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Uuuughhh no to jestem najszybszy ! Będzie lała się krew . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobra Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Miło mi poinformować, że można już obstawiać najszybsze zawodniczki i najszybszych zawodników w naszej zabawie Typuj Najszybszych NO TO ZACZYNAMY ZABAWĘ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Uuuughhh no to jestem najszybszy ! Będzie lała się krew . Chyba nie:p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravick97 Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Chyba nie:p Właśnie zobczyłem . JC, Cobra, SB szacun. A tak mi testosteron wzrósł .... ech Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Właśnie zobczyłem . JC, Cobra, SB szacun. A tak mi testosteron wzrósł .... ech JC się nie liczy:p, Ziom chciał linka, a JC napisał: Już moment ...tylko wpierw sam zagłosuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Witam. W tym sezonie spróbuję się pobawić z Wami. Wiadomo, nowicjusze mają szczęście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziom10 Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Dzieki dzięki, juz jestem;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajowy01 Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Typy poszły parę godzin temu ...ale ja mam pytanie. Czy dobrze rozumiem że zasady punktowania się zmieniły? Frg. tekstu z "okólnika": "Zasady: - typujemy pierwsza trójkę kobiet i mężczyzn - za poprawne wytypowanie zawodnika w trójce 5 pkt. - za poprawne wytypowanie miejsce zawodnika w trójce dodatkowo 3 pkt - wygrywa osoba, która zdobędzie najwięcej punktów - w przypadku, gdy dwie lub więcej osób zdobędzie taką samą ilość punktów wygrywa osoba, która pierwsza typowała." Z czego wynika, że w tej chwili za jedną konkurencję (jedno pudło) maksymalny typ to aż 24 pt. = 3 x 8 (8 bo 5+3). W zasadzie powyższy tekst jest jednoznaczny ale pytam widzę że punktowanie się zmienia; a przy tym kojarzę, że na początku ubiegłorocznego typowania też chyba było jakoś podobnie, ...a potem były niejasności, jakiś zapis się zmienił (?)... nie pamiętam, ale koniec końców w ub sezonie max wynosił 15 pt (3 x "3 lub 5") 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JC Posted October 20, 2011 Author Report Share Posted October 20, 2011 Typy poszły parę godzin temu ...ale ja mam pytanie. Czy dobrze rozumiem że zasady punktowania się zmieniły? Frg. tekstu z "okólnika": "Zasady: - typujemy pierwsza trójkę kobiet i mężczyzn - za poprawne wytypowanie zawodnika w trójce 5 pkt. - za poprawne wytypowanie miejsce zawodnika w trójce dodatkowo 3 pkt - wygrywa osoba, która zdobędzie najwięcej punktów - w przypadku, gdy dwie lub więcej osób zdobędzie taką samą ilość punktów wygrywa osoba, która pierwsza typowała." Z czego wynika, że w tej chwili za jedną konkurencję (jedno pudło) maksymalny typ to aż 24 pt. = 3 x 8 (8 bo 5+3). W zasadzie powyższy tekst jest jednoznaczny ale pytam widzę że punktowanie się zmienia; a przy tym kojarzę, że na początku ubiegłorocznego typowania też chyba było jakoś podobnie, ...a potem były niejasności, jakiś zapis się zmienił (?)... nie pamiętam, ale koniec końców w ub sezonie max wynosił 15 pt (3 x "3 lub 5") Masz absolutną rację!!! Tu jest tego potwierdzenie To jeszcze raz żeby było jasne: Punkty liczone są w następujący sposób: za poprawne wytypowanie miejsca zawodnika na podium - 5 pkt za poprawne wytypowanie zawodnika w trójce - 3 pkt Max. ilość punktów do zdobycia w zawodach to 15. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinio46 Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 no moje typy też poszły, to czekamy do soboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEEDTBI Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Nowicjusz Licytacja będzie trudna:confused:Początek sezonu w Pucharze jest nieprzewidywalny. Adrenalina będzie wszechobecna.:eek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrikaner Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 szukam listy startowej zawodników do Solden podrzuci ktoś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JC Posted October 20, 2011 Author Report Share Posted October 20, 2011 szukam listy startowej zawodników do Solden podrzuci ktoś ? Listy startowe będą dostępne po losowaniu numerów, czyli wieczorem dnia poprzedzającego zawody. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts