Lexi Posted January 1 Report Share Posted January 1 17 minut temu, Jeeb napisał: chyba nie bo poznaję ich narty, raczej nie ściemmniają, byliśmy już razem w Alpach ..żartowałeem - też ich poznałem po nartach.. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted January 1 Report Share Posted January 1 Proponuję zrobić fresh track na parking i po problemie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted January 2 Report Share Posted January 2 11 godzin temu, przemo_narciarz napisał: Proponuję zrobić fresh track na parking i po problemie. mozesz troche rozjasnic albo napisac co masz na mysli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted January 2 Report Share Posted January 2 4 godziny temu, Jeeb napisał: mozesz troche rozjasnic albo napisac co masz na mysli? Jak to co, profity rodem z TMR:) płacisz za fresh parking 15e extra. Otwiera Ci się szlaban na gopass i ustawiają cię na najlepszych miejscach VIP z widokiem na kibel. 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cysiu Posted January 2 Report Share Posted January 2 Orientuje się ktoś czy dziś również są korki w szczyrku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leitner Posted January 2 Report Share Posted January 2 Rano było pusto. W ciągu dnia też niewielki ruch. Aktualnie korek tylko w samym centrum. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted January 2 Report Share Posted January 2 Orientuje się może ktoś w cenie parkingu w Szczyrku, jakbym chciał tam przylecieć swoim helikopterem 😉. Mogę wykupić Fast Pass-a na start i lądowanie ? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted January 2 Report Share Posted January 2 5 minut temu, moruniek napisał: Orientuje się może ktoś w cenie parkingu w Szczyrku, jakbym chciał tam przylecieć swoim helikopterem 😉. Mogę wykupić Fast Pass-a na start i lądowanie ? Śmiejesz się, ale ja się kiedyś wybrałem późnym Marcem na Jaworzynr Krynicką. Skończył się dzień, zjeżdżam na dół i pakuje się do auta. A obok mnie koleś wrzucił narty do helikoptera i poleciał. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted January 2 Report Share Posted January 2 5 minut temu, moruniek napisał: Orientuje się może ktoś w cenie parkingu w Szczyrku, jakbym chciał tam przylecieć swoim helikopterem 😉. Mogę wykupić Fast Pass-a na start i lądowanie ? Śmiejesz się, ale ja się kiedyś wybrałem późnym Marcem na Jaworzynr Krynicką. Skończył się dzień, zjeżdżam na dół i pakuje się do auta. A obok mnie koleś wrzucił narty do helikoptera i poleciał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted January 2 Report Share Posted January 2 21 minut temu, moruniek napisał: Orientuje się może ktoś w cenie parkingu w Szczyrku, jakbym chciał tam przylecieć swoim helikopterem 😉. Mogę wykupić Fast Pass-a na start i lądowanie ? A masz pakiet heliski?😅 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted January 2 Report Share Posted January 2 46 minut temu, Hextor napisał: Śmiejesz się, ale ja się kiedyś wybrałem późnym Marcem na Jaworzynr Krynicką. Skończył się dzień, zjeżdżam na dół i pakuje się do auta. A obok mnie koleś wrzucił narty do helikoptera i poleciał. musiało być przeżycie jak 2 x napisałeś 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted January 2 Report Share Posted January 2 Napisałem raz, ale forum dwa razy wrzuciło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mops Posted January 4 Report Share Posted January 4 Z ciekawostek to trasa 6 o dumnej nazwie Turystyczna powróciła do listy tras na stronie ośrodka. Czy oznacza to jej możliwe otwarcie? Wątpię, ale pewnie kilometry tras ładniej wyglądają z tymi dodatkowymi fikcyjnymi 1900 metrami niż bez nich 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejot Posted January 4 Report Share Posted January 4 W dniu 31.12.2024 o 10:34, Cappo napisał: Przeczytaj fragmenty artykułu, który wrzuciłem w poście. Żeby być całkiem dokładnym to w tym samym wywiadzie padło też poniższe sformułowanie: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christof Posted January 5 Report Share Posted January 5 (edited) 15 godzin temu, Mops napisał: Z ciekawostek to trasa 6 o dumnej nazwie Turystyczna powróciła do listy tras na stronie ośrodka. Czy oznacza to jej możliwe otwarcie? Wątpię, ale pewnie kilometry tras ładniej wyglądają z tymi dodatkowymi fikcyjnymi 1900 metrami niż bez nich Jak wrociła to pojechalem sprawdzic tą legendarna trase. Początek - w dali widac pomaranczowe elementy lancy na 3-ce Takie tam chaszcze Znów pojawia sie trojka To w zasadzie droga dojazdowa do kilu zabudowań oraz do szlasow na 4-ce W co namniej 2 miejscach były znaki teren prywatny/zakaz parkowania i takie tam ( tu po lewej- musicie uwierzyc na slowo) A tutaj troche pod górke. Podsumowując to aktualnie droga dojazdowa do kilkunastu zabudowan oraz lokali gastronomicznych na polanie suche i nieco powyzej do szałasów o szerokosci czasem na max 1 auto. Edited January 5 by christof 12 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ski89 Posted January 5 Report Share Posted January 5 @christof miałeś może okazję zobaczyć czy COS zaczął śnieżyć dolną trasę do Mety? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harnas22 Posted January 5 Report Share Posted January 5 25 minut temu, ski89 napisał: @christof miałeś może okazję zobaczyć czy COS zaczął śnieżyć dolną trasę do Mety? Na to bym nie liczył dopóki górna część ośrodka nie będzie miała wystarczająco naturalnego śniegu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jusik2002 Posted January 5 Report Share Posted January 5 2 godziny temu, ski89 napisał: @christof miałeś może okazję zobaczyć czy COS zaczął śnieżyć dolną trasę do Mety? Przecież to już nigdy nie nastąpi....Tam brakuje wody na śnieżenie góry a mają marnować na dół, który nie wytrzyma obecnych temperatur ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted January 5 Report Share Posted January 5 Myślę, że nie będą nasniezac dolu do czasu budowy nowego zbiornika. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redinne Posted January 6 Report Share Posted January 6 A zaczęli w ogóle naśnieżać Doliny ? 😛 jak do Hiltona się uda zjechać to już będzie wielki sukces 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redinne Posted January 6 Report Share Posted January 6 Ja wczoraj skiturowo, ale był zjazd Kopa-Hala Skrzyczeńska-Solisko. Warunki na trasie dobre, mocno zlodzone, bardzo mało muld jak na godzinę 13. Bardzo dużo ludzi zjeżdżało zamkniętymi trasami 3 i zapewne 1, dorośli z dziećmi, a na nich spore kopy śniegu i uruchomione armatki. Śnieżyli też 7 i 10. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted January 13 Report Share Posted January 13 Szybka reakcja świadków zdarzenia oraz ratowników GOPR uratowała życie 70-letniego narciarza, który w poniedziałek stracił przytomność na stoku w Szczyrku. https://wydarzenia.interia.pl/slaskie/news-dramat-na-stoku-w-akcji-gopr-lpr-i-policja,nId,7891184 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejot Posted January 13 Report Share Posted January 13 51 minut temu, moruniek napisał: Szybka reakcja świadków zdarzenia oraz ratowników GOPR uratowała życie 70-letniego narciarza, który w poniedziałek stracił przytomność na stoku w Szczyrku. https://wydarzenia.interia.pl/slaskie/news-dramat-na-stoku-w-akcji-gopr-lpr-i-policja,nId,7891184 Pokłony dla tych dwóch spontanicznych ratowników. Nie byli to jednak przypadkowi ludzie ciekawe czy gdyby nie oni to ktoś inny umiałby przeprowadzić RKO mam pewne wątpliwości. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jusik2002 Posted January 13 Report Share Posted January 13 34 minuty temu, pejot napisał: Pokłony dla tych dwóch spontanicznych ratowników. Nie byli to jednak przypadkowi ludzie ciekawe czy gdyby nie oni to ktoś inny umiałby przeprowadzić RKO mam pewne wątpliwości. Nie bardzo rozumiem czemu służy ta wypowiedź....RKO to nic trudnego tylko wiele osób boi się tego... Rozumiem, że skoro masz wątpliwości to intensywnie szkolisz innych, aby wiedzieli jak mają się zachować ? Czy tylko szukasz atencji ? Zupełnie nie rozumiem sensu takiej wypowiedzi. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejot Posted January 13 Report Share Posted January 13 (edited) 53 minuty temu, Jusik2002 napisał: Nie bardzo rozumiem czemu służy ta wypowiedź....RKO to nic trudnego tylko wiele osób boi się tego... Rozumiem, że skoro masz wątpliwości to intensywnie szkolisz innych, aby wiedzieli jak mają się zachować ? Czy tylko szukasz atencji ? Zupełnie nie rozumiem sensu takiej wypowiedzi. Czy Ty musisz się do wszystkich przywalać? jesteś alfą i omegą ? (ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem, inny nie wie co znaczą znaczki npm a inny szuka atencji). Z całą pewnością ten człowiek wzruszyłby się do łez że RKO to nic trudnego jakby mu nikt nie pomógł bo by się bał. Edited January 13 by pejot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts