marcinn Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Jak co roku powstał raport stacji narciarskich Z tego co zauważyłem za dużo zmian to nie ma : Za onet. http://raportzimowy2013.onet.pl/raport-zimowy-2013/4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pieczara Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Ja jestem na TAK, jest duża szansa że lemingi będą tworzyły kolejki w Białce. :stupid: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bumer Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Ten ranking jest wypisz-wymaluj odzwierciedleniem wszystkich innych rankingów. Bez znaczenia jest tu czy chodzi o ośrodki narciarskie, uczelnie, miejsca pracy, samochody, atrakcje turystyczne, komfort zamieszkania itp, itd. Każdy rozsądny gdy zobaczy pierwszą pozycję - trasy i wyciagi, i porówna Białkę i Jaworzynę, da sobie juz spokój z dalszym czytaniem. PS. Czy w ten sam sposób robione są rankingi odnośnie "zielonych wysp" na mapie Europy?:smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plywak Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Bumer i bez nawiązania do _PO_lityki w poście by się nie obeszło Mysle, że Białka na czele, bo Komoruski tam był :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bumer Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Myślałem że "prezydęt" jeżdził gdzieś koło Wisły. Białkę preferował ten nauczyciel co z poetką Izabel się zwiazał. PS- daj mi juz spokój z tym PO- nie zasługują żeby tyle liter na nich marnować :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artix Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 A co z tym Nosalem w rankingu ? Przeciez podobno nie chodzi ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JC Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 A czemu nie ma Ski Suche, Zwardoń-Ski? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek57 Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 COS przed SON w rankingu to jakieś nieporozumienie:confused:: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 A czemu nie ma Ski Suche, Zwardoń-Ski? Jacek myślałem że wiesz coś więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz13 Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Co wy się tak wszyscy na tą Kotelnicę tak uwzięli, jedyne co wam tam przeszkadza to kolejki do wyciągów. Byłem tam dwa razy na feriach i aż tak tragicznie nie było. Nikt z was nie zauważa tego że to najprężniej rozwijający się ośrodek w Polsce a że trasy są łatwe, no są, taki charakter ośrodka, może kiedyś powstaną jeszcze ze dwie czerwone. Co do innych ośrodków w kraju to żaden nie daje tylu kanap a jak już daje to nie można pojeździć wieczorkiem bo trasy nie oświetlone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szew137 Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Co wy się tak wszyscy na tą Kotelnicę tak uwzięli, jedyne co wam tam przeszkadza to kolejki do wyciągów. Byłem tam dwa razy na feriach i aż tak tragicznie nie było. Nikt z was nie zauważa tego że to najprężniej rozwijający się ośrodek w Polsce a że trasy są łatwe, no są, taki charakter ośrodka, może kiedyś powstaną jeszcze ze dwie czerwone. Co do innych ośrodków w kraju to żaden nie daje tylu kanap a jak już daje to nie można pojeździć wieczorkiem bo trasy nie oświetloneZgadza się ale to ośrodek dla mnie na jeden dzień, a na takiej Jaworzynie mogę pośmigać kilka dni tak samo jak w SON . Jeśli dojdzie kiedyś do połączenie z Rusińskim i kilka ciekawych tras to może się zgodzę z tym rankingiem bo z czołówki tylko oni się rozwijają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninjaa Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Kotelnica zajmuje tak wysoką pozycję, ponieważ to mocna baza narciarska- rekracyjna i usługowa. Inne wyciągi często są ogołocone w tej kwestii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aressi Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Najważniejsze i jednocześnie najsmutniejsze jest ostatnie zdanie: "Dystans więc wcale się nie zmniejsza, wręcz przeciwnie…" Coraz bardziej odstajemy od narciarskiej cywilizacji! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bumer Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Najważniejsze i jednocześnie najsmutniejsze jest ostatnie zdanie: "Dystans więc wcale się nie zmniejsza, wręcz przeciwnie…" Coraz bardziej odstajemy od narciarskiej cywilizacji! Jak oni mogą tak napisać? My rozwijamy się w zawrotnym tempie, jesteśmy zieloną wyspą wydawania unijnych dotacji na pomnażanie bogactwa prywatnych ośrodków narciarskich, hotelowych, turystycznych. To dzięki nam pogrążony w recesji zachód moze sprzedawać swoją przestarzałą produkcję wolnych wyciągów krzesełkowych. To my bierzemy z ich wypożyczalni większość zużytego sprzętu, dzieki czemu nie muszą ponosić kosztów utylizacji! Z uwagi na uwielbienie do staroci naszego społeczeństwa, mozna to jeszcze sprzedać np. na alledrogo!:smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris_M Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 A czemu nie ma Ski Suche, Zwardoń-Ski? To samo z Kasiną, która ma jeden z lepszych stoków narciarskich w Małopolsce! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 To samo z Kasiną, która ma jeden z lepszych stoków narciarskich w Małopolsce! Niestety nie potrafią go solidnie przygotować. Ilekroć tam byłem (a zawsze jeżdżę od rana) to stok był w porównaniu do innych stacji fatalnie przygotowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris_M Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Niestety nie potrafią go solidnie przygotować. Ilekroć tam byłem (a zawsze jeżdżę od rana) to stok był w porównaniu do innych stacji fatalnie przygotowany. Chyba faktycznie tamtejszy personel jest z fachowością coś na bakier, poczynając od zbliżeniowych kasowników zamontowanych po prawej stronie wejścia (co zmusza do ekwilibrystyki jeśli ktoś ma karnet standardowo, w kieszonce na lewym rękawie), a kończąc na przygotowaniu górnego peronu, co skutkuje częstym zatrzymywaniem wyciągu z powodu wywracania się pasażerów podczas wysiadania z krzesełka. Niewątpliwym dużym plusem ośrodka jest posiłek w karczmie, w cenie czasowego karnetu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts