Pawe123m Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Witam Jestem "świeżo upieczonym narciarzem" po 2 dniach na stoku wciągło mnie to na maksa. Moje umiejetności oceniam na 3 więc progres jest dość wysoki Mam pytanie, znalazłem za małe pieniądze! używane narty blizzard sxp sigma dł 162cm TALIOWANIE: 113/65/100 PROMIEŃ SKRETU: 13 METRÓW Wiem, że to są narty dla dobrze jeżdżących, proszę o informacje czy te narty mnie nie "przerosną" mój wzrost 182cm waga 76 kg. Pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boogie Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 po 2 dniach nawet nie osiagnales poziomu 1 nie kupuj nart zainwestuj w buty a po narty udaj sie do wypozyczalni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek57 Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 (edited) po 2 dniach nawet nie osiagnales poziomu 1 nie kupuj nart zainwestuj w buty a po narty udaj sie do wypozyczalni. Ostatnio mamy wysyp ,, bardzo zdolnych " narciarzy, którzy po kilku godzinach na stoku osiągają poziom 3-6. Nic tylko pogratulować. Poważnie to narty 162 cm przy wzroście 182cm są ,nawet dla początkującego narciarza 5 cm za krótkie. Osobiście pierwsze 7 razy wypożyczałem cały sprzęt, później kupiłem buty i trochę za krótkie narty ,ale przez dwa sezony jeździło mi się dosyć dobrze. Buty możesz już kupić ,ale wybierz dobrze bo ja po trzecim sezonie muszę wymienić (po około 40-krotnym użytkowaniu), chociaż może to jest prawidłowość. Używane są za miękkie (flex 70) i szczególnie prawy rozklapciałe. Edited January 26, 2013 by janek57 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAIKEL 1977 Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 skoro w Polsce mamy prawie 40milionów lekarzy, budowlańców to myślę że 2-u dniowy NARCIARZ też ma prawo się znależć!! ot cała POLSKA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pieczara Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 używane narty blizzard sxp sigma dł 162cm TALIOWANIE: 113/65/100 PROMIEŃ SKRETU: 13 METRÓW Wiem, że to są narty dla dobrze jeżdżących, proszę o informacje czy te narty mnie nie "przerosną" mój wzrost 182cm Przerosną Cię jak urosną jeszcze 21 cm , a tak ty jesteś wyższy. Skoro tak dobrze Ci idzie na stoku to szukaj nart 170 cm, mniej przy twoim progresie się nie opłaca brać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninjaa Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 po 2 dniach nawet nie osiagnales poziomu 1 nie kupuj nart zainwestuj w buty a po narty udaj sie do wypozyczalni. Popieram, szkoda kupować nart, skoro jesteś początkującym narciarzem. Lepiej zainwestować w dobrze dopasowane i wygodne buty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts