Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jedzenie na stoku


JC

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś karczma na Słotwinach Arenie, należąca do ośrodka.

Nuggetsy z frytkami - fajne, porcja zacna.

IMG-20220210-111507.jpg

Placek po zbójnicku. Tu porcja mogłaby być większa, w konkurencyjnej knajpie na Słotwinach (u Romana), większe danie, kosztuje 19 zł, tu mniejsze 35 zł (dostaję co prawda surówki).

  IMG-20220210-111503.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

4 godziny temu, moruniek napisał:

Dziś karczma na Słotwinach Arenie, należąca do ośrodka.

Nuggetsy z frytkami - fajne, porcja zacna.

IMG-20220210-111507.jpg

Placek po zbójnicku. Tu porcja mogłaby być większa, w konkurencyjnej knajpie na Słotwinach (u Romana), większe danie, kosztuje 19 zł, tu mniejsze 35 zł (dostaję co prawda surówki).

  IMG-20220210-111503.jpg

Wiesz, żarcie jak żarcie, jedna porcja większą, druga mniejsza, jedno droższe, drugie tańsze. Każdy chce zarobić, to chyba jasne. Mnie jednak interesuje co to za żarcie, z jakich produktów zrobione. Znajomy prowadzi knajpę, nakupi przecenionych podudzi kurczaka, mieszanego mięsa mielonego w Lidlu i z tego ukręci obiadki. Do tego stare, czarne pieczarki, frytki na paskudnej fryturze, ketchup i musztarda podła z kubłów 5 kilowych po 20 zł. Ludzie to zjedzą. Ciasta upieczone z najgorszej mąki, margaryny podlej, owoców uzupełnionych barwnikami, krochmalem, cukrem i kwasem cytrynowym.  Takie żywienie się to hodowanie sobie choroby. Wcześniej czy później organizm zareaguje. Oby nie śmiertelną chorobą. Ale czy jest na to jakaś rada, chyba nie. No może jedynie taka aby unikać jedzenia na mieście. A jak już musimy coś przekąsić, wziąć warzywa z wody, kasze czy ryż, jakąś bułkę, banana, owoc. Wszystko inne obarczone jest ryzykiem. I tak się zastanawiam dlaczego w dobie coraz to większej świadomości konsumentów nadal w grilach sprzedają najbardziej podła kiełbasę, w hotelach na śniadanie raczą nas jajecznica z najtańszych jaj z biedronki czy najtańszymi parówkami o smaku obrzydliwym? Na stok jedziemy po zdrowie, nie trujmy się więc byle czym od środka. 

  • Haha 1
  • Confused 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, marcinn napisał:

Andrzej nie przesadzaj,proszę ....

Ps Każdy wie co kupuję(mniemam).

Czasami można te niezdrowości zjść i kropka

Zgadza się. Nieraz w dobrej wierze coś kupujesz myśląc, że to dobre i zdrowe, a to trucizna. Choćby wódeczka. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Bumer zmień znajomego, błądzisz kulinarnie. Dbanie o zdrowe jedzenie trochę kłóci się z Twoimi upodobaniami kulinarnymi ;) 

W dniu 28.01.2017 o 22:39, Bumer napisał:

moim zdaniem , bardzo dobrym rozwiązaniem byłby McDonald's  na stoku. Pożywny, szybko podany...

Warto szukać takich knajp

,,Technologia produkcji niezgodna z warunkami podyktowany przez UE. Przykro nam ale nasze dania nie zawierają tak istotnych składników jak E160 i E100 itp. wiemy że kłóci się to z okrutnie wyrafinowanym smakiem współczesnego Europejczyka. Nasze Dania mogą być ciepłe gorące ale nie przegrzane ponieważ jedynym urządzeniem na którym je przygotowujemy i tu ponownie odbiegamy od europejskich standardów jest kuchnia węglowa. Klientów zamawiających keczup do potraw mięsnych informujemy iż teren na którym znajdują się jest czysto Słowiański Hamburgerów nie podajemy Uwaga dzieci, zestawy z zabawkami poszły do domu, albo do lasu, a może i to w ogóle nie było."

  • Haha 3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, surfing napisał:

@Bumer zmień znajomego, błądzisz kulinarnie. Dbanie o zdrowe jedzenie trochę kłóci się z Twoimi upodobaniami kulinarnymi ;) 

Warto szukać takich knajp

,,Technologia produkcji niezgodna z warunkami podyktowany przez UE. Przykro nam ale nasze dania nie zawierają tak istotnych składników jak E160 i E100 itp. wiemy że kłóci się to z okrutnie wyrafinowanym smakiem współczesnego Europejczyka. Nasze Dania mogą być ciepłe gorące ale nie przegrzane ponieważ jedynym urządzeniem na którym je przygotowujemy i tu ponownie odbiegamy od europejskich standardów jest kuchnia węglowa. Klientów zamawiających keczup do potraw mięsnych informujemy iż teren na którym znajdują się jest czysto Słowiański Hamburgerów nie podajemy Uwaga dzieci, zestawy z zabawkami poszły do domu, albo do lasu, a może i to w ogóle nie było."

Nie przypuszczałem że ktoś ten mój komentarz wyciągnie. Ale, nie zmieniam zdania. Mc Donalds i inne fast foody to śmieciowe żarcie. To nie podlega dyskusji. Na stokach i tak narciarze pochłaniają przede wszystkim śmieciowe jedzenie.  Jedząc w Mc Donaldsach mieliby podane czysto, mogliby wymyć ręce "za darmo", za darmo siknąć i.... No i szybko coś pochłonąć. Nafaszerowane, przerobione, poprawione smakowo, ale szybko i czysto. PS, jak mogę zmienić znajomego? Chodziłem z nim do szkoły, ozenił się z siostrą kolegi. Jak go wymazać z pamięci i pozbyć się znajomości? Umiesz tak programować pamięć?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W jedzeniu na stoku Pingwin postawił wysoko poprzeczkę konkurencji, u nich jest dobry ekspres do kawy, porcelana, lane piwo do kufla itd., wszystko to w rozsądnych cenach i szacunek dla właściciela, bo nie stara się na siłę nazwać baru samoobsługowego - restauracją, lecz używa poprawnej nazwy Bistro.

Bardzo milo wspominam pobyt Sylwestrowy w Krynicy, a najlepszą kwaśnicę to jadłem właśnie tam.

P1060968.JPG

P1060961.JPG

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month later...

Burger Ski Park przy Rajcza Ski. Świetne jedzenie, knajpka czynna nawet kiedy stok już nieczynny, czyli dzisiaj. Obok stok do nauki jazdy, wyciąg orczykowy. W knajpie specjalnością są bardzo dobrze przyżądzone burgery, domowe frytki i kraftowe piwa (z Pinty). 

Niepozorne miejsce.

 

20220327_114930.jpg

20220327_120749.jpg

20220327_125611.jpg

Edytowane przez Gerald
  • Like 6
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...

Dla smakoszy. Pisałem orestauracji  "Bałtowski zapiecek" w Bałtowie, czyli "Szwajcarii (!?!?) Baltowskiej, która szczerze polecam. W tym sezonie mamy tam jeszcze nowy przybytek kulinarny," Browar Baltow". Jest to knajpka której można coś fajnego zjeść i skosztować  lokalnego piwa. Piwo różnego rodzaju. Chwalony Pingwin nie umywa się do Bałtowa. Zaręczam, jednocześnie zapraszając do zweryfikowania mojej opinii. (Nieskromnie powiem, czekam na słowa podzięki za polecenie kulinarnej przygody na nartach) 

  • Like 3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


Booking.com


www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
×
×
  • Dodaj nową pozycję...