przemo_narciarz Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 Orientuje sie ktoś gdzie można testować narty head? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 Na Jaworzynie Krynickiej, ale jest drogo, 50zł za godzine jazdy na wybranej parze nart, do testów są modele komórkowe, a czy inne sklepowe tego nie wiem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted January 21, 2017 Author Report Share Posted January 21, 2017 Dla mnie raczej te sklepowe:) po SL ostatnio bolały mnie zaczepy w kolanach, a co dopiero po komorkach! Pozdro P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamski10 Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 Nie wiem gdzie jeździsz,ale w moich pobliskich Spytkowicach -'Beskid Spytkowice' mają tegoroczną serię Heada,chyba bez komórek ale really magnum i-speed widziałem,życzą sobie 50zł za 2godziny. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FerraEnzo Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 (edited) Polecam Jaworzynę tak jak Paweł. Mają tam sklepówki, dzisiaj chłopaczek testował Rally. Gość który to ogarnia na Jaworzynie, to Przemek Nowak, zawodnik i świetny trener. Przy okazji testów nart polecam szkolenie u niego! Ma facet łeb na karku. Edited January 21, 2017 by FerraEnzo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plywak Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 1 hour ago, przemo_narciarz said: Orientuje sie ktoś gdzie można testować narty head? pod Kotelnicą u Walusia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 Dzięki! Jak nie uda sie testować na chopoku będę musiał uderzyć w polskie ośrodki. A coś bliżej Śląska? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bumer Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Dwie Doliny -Wierchomla, tam jest wypożyczalnia z najnowszymi nartami Head. Jak tak dalej pójdzie, połowa narciarzy przesiadzie się na Heady! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldek~ Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 W Sczyrku przy kolejce jest wypożyczalnia Heady, dzień 80 zł za nowy model. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 5 minut temu, waldek~ napisał: W Sczyrku przy kolejce jest wypożyczalnia Heady, dzień 80 zł za nowy model. A można wymieniać modele w ciągu dnia? Chcialbym spróbować magnumow i titanow:) 15 minut temu, Bumer napisał: Jak tak dalej pójdzie, połowa narciarzy przesiadzie się na Heady! Po takich opiniach trudno przejść obojętnie wybierając nowe deski;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldek~ Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Nie wiem czy można wymienić, ale myślę że można się dogadać. Pan który wypożycza nie miał już kijków do mojego wzrostu wiec dał mi swoje prywatne, oddać narty też mogłem na drugi dzień rano, mogę tylko polecić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 A jakie macie wrażenia z jazdy na headach? Np titan, rally czy magnum? Różnią się znacząco? Jest model uniwersalny trasa/poza i dobre trzymanie krawędzi? Zapraszam do dyskusji:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted February 5, 2017 Author Report Share Posted February 5, 2017 Naprawdę nikt nie jeździł żeby coś napisać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted February 5, 2017 Author Report Share Posted February 5, 2017 Zastanawia mnie jak wyglada dynamiczne przejscie z skretu w skret na titanach. Są najszersze ale to raptem pare milimetrow? Do centrum testowego narazie nie moge podjechać więc byłbym wdzieczny za opinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy-w Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Pod koniec lutego odbędą się Międzynarodowe Targi Branży Sportowej KIELCE SPORT-EXPO http://targikielce.pl/pl/zima-sport.htm Będzie można przetestować narty różnych marek i być może także Head. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted February 5, 2017 Author Report Share Posted February 5, 2017 Na testy to raczej pojadę do szczyrku maja wszystko czego potrzebuje tylko czasu brakuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted February 5, 2017 Author Report Share Posted February 5, 2017 (edited) Andy fajna opcja na testowanie doczytałem, wcześniej myslalem ze to w kilcach. Szkoda bo nie widac heada:/ drugi problem dla mnie wiekszy to to, że jestem tak nagrzany na nowe narty, że raczej nie dotrwam do końca miesiąca:) Edited February 5, 2017 by przemo_narciarz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 @przemo_ jakie byś nie kupił będą zaje...te moje następne będą heady... chyba choć jak wiesz, ostatnio rozkochałem się w K2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymonidius Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 (edited) W Szpindlerowym Młynie przy górnej stacji kanapy 6 os.(obok czarnej FIS) można testować Heady i z tego co pamiętam to z opcją wymiany. Koszt to 150 Kć/2godz. Jest to bardzo wygodne, bo zostawiasz im swoje i wpinasz się w testowe. Mają dużo modeli. Edited February 5, 2017 by Szymonidius literówka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurekByd Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Ja jeżdżę od 2 miesięcy na nownowych slalomkach i.sl - to moje pierwsze w życiu heady i na pewno będę fanem tej marki - są dużo lepsze od moich poprzednich volkli racetigerów sl. Pięknie wycinają łuki i dosłownie wybijają ze skrętu. Dobrze mi się na nich jeździ w każdych warunkach na stoku - nawet poza trasą w puchu dało radę zjechać , choć oczywiście nie są do tego stworzone.W komplecie z dynastarami chamami 107 tworzą duet na każde warunki na i poza trasą. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted February 5, 2017 Author Report Share Posted February 5, 2017 Chodzily mi po golowie SC ale stwierdzilem ze jednak cos uniwersalnego. Choc slalomke heada kiedys przetestuje:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolec Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 (edited) W poprzednim roku brałem pod Skrzycznem. Mieli Magnum i Titany .W tym toku brałem na NO w Wiśle. Słaby stok do testowania ale mają nowe Titany i Railly (170 cm). Zdecydowałem się na te drugie tylko kupiłem oczywiście dłuższe Edited February 5, 2017 by bolec 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolec Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Dnia 2017-01-22 o 11:51, przemo_narciarz napisał: A można wymieniać modele w ciągu dnia? Chcialbym spróbować magnumow i titanow:) Po takich opiniach trudno przejść obojętnie wybierając nowe deski;) W centrach testowych możesz zmieniać narty co godzinę w ramach zapłaconego czasu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted February 6, 2017 Author Report Share Posted February 6, 2017 No właśnie nie, w Szczyrku 70zł dzień na jednej parze ( ale da się dogadać np. 20zł za godzinę przy kilku parach). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioJ Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Jeśli chodzi o szerokość narty pod butem, to mam taką propozycję podziału. 65-67 - tylko dla extremalnych fanów jazdy sportowej po równym, twardym stoku, na odsypach tragedia, dobry wybór w Alpy, niezbędna druga para nart na odsypy lub offpiste (szerokość 80-100) 70-74 - najbardziej uniwersalna szerokość do jazdy po trasach, które zwykle są równe, ale na odsypach i muldach jedzie się przyjemnie, szybkość zmiany krawędzi dla zaawansowanego amatora wystarczająca, najlepszy wybór na Kraj, uniwersalna szerokość dla posiadaczy jednej pary nart 78-80 - szerokość dedykowana na zniszczone trasy i początki offpiste, zauważalna ciężkość przy zmianie krawędzi, dla ludzi którzy lubią trasy ale unikają sztruksu, uniwersalna szerokość na skitury w małych górach Uważajcie na wybór szerokości pod butem, można wtopić ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts