Chrumcia Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 Mamy w planie pojechac na tydzień do Szwajcarii, o ile w UE problemu z dzwonieniem czy z internetem nie ma bo teraz juz wszystko darmowe w roamingu, to w Szwajcarii będzie problem. Nie usmiecha mi się płacić za minutę połączenia prawie 6 zł dodatkowo do abonamentu, a kontakt z rodziną musze jakiś mieć i czasem kilka innych waznych telefonow również wykonac. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Czytałam kiedyś że najbardziej opłaca się kupić kartę w Szwajcarii i na spokojnie na tydzień wystarczy, jak to wyglada? Nic konkretnego w necie teraz nie mogę znaleźć, może źle szukam.... Co według Was najbardziej się opłaca? Komentarze typu "jedziesz na narty, mozesz zostawic telefon" itp nie interesują mnie...Różne są sytuacje w życiu i telefon muszę mieć zawsze przy sobie. Dzwonienie w apartamnecie przez messengera i wifi tez nie wchodzi w gre, musze miec telefon przy sobie przez cały dzien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 38 minut temu, Chrumcia napisał: Mamy w planie pojechac na tydzień do Szwajcarii, o ile w UE problemu z dzwonieniem czy z internetem nie ma bo teraz juz wszystko darmowe w roamingu, to w Szwajcarii będzie problem. Nie usmiecha mi się płacić za minutę połączenia prawie 6 zł dodatkowo do abonamentu, a kontakt z rodziną musze jakiś mieć i czasem kilka innych waznych telefonow również wykonac. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Czytałam kiedyś że najbardziej opłaca się kupić kartę w Szwajcarii i na spokojnie na tydzień wystarczy, jak to wyglada? Nic konkretnego w necie teraz nie mogę znaleźć, może źle szukam.... Co według Was najbardziej się opłaca? Komentarze typu "jedziesz na narty, mozesz zostawic telefon" itp nie interesują mnie...Różne są sytuacje w życiu i telefon muszę mieć zawsze przy sobie. Dzwonienie w apartamnecie przez messengera i wifi tez nie wchodzi w gre, musze miec telefon przy sobie przez cały dzien możesz kupić prepaid karte w sklepie spożywczym ALDI (trzeba przy kasie wypełnić formularz i pokazać paszport) Wtedy minuta do Polski na komórkę kosztuje 0,54 CHF a na sieć 0,25 CHF 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujot Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 (edited) 1 godzinę temu, Chrumcia napisał: Mamy w planie pojechac na tydzień do Szwajcarii, o ile w UE problemu z dzwonieniem czy z internetem nie ma bo teraz juz wszystko darmowe w roamingu, to w Szwajcarii będzie problem. Nie usmiecha mi się płacić za minutę połączenia prawie 6 zł dodatkowo do abonamentu, a kontakt z rodziną musze jakiś mieć i czasem kilka innych waznych telefonow również wykonac. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Czytałam kiedyś że najbardziej opłaca się kupić kartę w Szwajcarii i na spokojnie na tydzień wystarczy, jak to wyglada? Nic konkretnego w necie teraz nie mogę znaleźć, może źle szukam.... Co według Was najbardziej się opłaca? Komentarze typu "jedziesz na narty, mozesz zostawic telefon" itp nie interesują mnie...Różne są sytuacje w życiu i telefon muszę mieć zawsze przy sobie. Dzwonienie w apartamnecie przez messengera i wifi tez nie wchodzi w gre, musze miec telefon przy sobie przez cały dzien W Play: - koszt połączenia wychodzące (lokalne i do Polski) to 0,25 zł/min, - przychodzące 0,05 zł/min, - SMS 0,3 zł, - transmisja danych 1 zł/MB Tak, że tragedii nie ma. Pozdro Wiesiek Edited November 6, 2018 by Wujot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrumcia Posted November 6, 2018 Author Report Share Posted November 6, 2018 Przed chwilą, Wujot napisał: W Play koszt połączenia wychodzące to 0,25 zł/min, przychodzące 0,05 zł/min, SMS 0,3 zł, transmisja danych 1 zł/MB Tak, że tragedii nie ma. Pozdro Wiesiek W Szwajcarii? Chyba w UE... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujot Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 (edited) 4 minuty temu, Chrumcia napisał: W Szwajcarii? Chyba w UE... Przepisałem to z mojego tel - 100% Szwajcaria. Edited November 6, 2018 by Wujot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
logos Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 (edited) W ubiegłym roku kupiłem w Polsce do Szwajcari karte Virgin. Koszt 1 min. do Polski chyba 0,54 zł. Edited November 6, 2018 by logos 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrumcia Posted November 6, 2018 Author Report Share Posted November 6, 2018 3 godziny temu, Wujot napisał: Przepisałem to z mojego tel - 100% Szwajcaria. U mnie w t mobile 5 zł z kawałkiem zawsze było.... 2 godziny temu, logos napisał: W ubiegłym roku kupiłem w Polsce do Szwajcari karte Virgin. Koszt 1 min. do Polski chyba 0,54 zł. Dzięki za pomoc 😀 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 (edited) Ja już dawno temu kupiłem 2 karty linii lotniczej Airbaltic,specjalne dla podróżników,mam odbiór za darmo w 160 krajach świata,bo o to chodziło,a w niektórych dzikich krajach,gdzie bywam,minuta odebrana to 10 czy 20 zł.Dzwonienie z niej jest droższe niż z lokalnej-to jest najtańsze,ale tańsze niż różne zwariowane ceny roamingowe.Natomiast w sieci airbaltic mam 0,19 euro/min,prawie zewsząd,dlatego kupiłem drugą i dzwonię do domu.Miałem jeszcze trzecią i wtedy między dwiema dzwoniliśmy w dzikich krajach,ale zgubiłem...Pożyteczna rzecz,choćby w Rosji,gdzie przyszło info :"minuta wychodzącego 16,90 zł"...Wejdź sobie na stronę,jest wykaz krajów ze stawkami,załatwienie jest proste-przyślą do domu.Choć w wypadku takiej Szwajcarii pewnie jest jeszcze coś tańszego i prostszego,bo to na egzotykę... Edited November 6, 2018 by lski@interia.pl 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts