Livigno, Tonale czy Val di Fiemme
-
Similar Content
-
By bartolomeo
Czy ktoś był może w 2019 w ferie mazowieckie w Livigno (28.01-10.02.2019)?
Czy teraz tam jest tłoczno na stokach, do wyciągów czy da się pojeździć w miarę swobodnie i komfortowo do nich dojechać?
Kiedyś sporo jeździłem do Livigno, ale przestałem 2-3 lat temu i zastanawiam się czy ze względu na popularność tego miejsca nie jest ono zatłoczone na stokach, na wyciągach?
-
By Rafal Dudzi
Cześć, wybieramy się ze znajomymi do Val di Fiemme (okolice Cavalese) na przełomie Marca i Kwietnia. Gdzie spodziewać się najlepszych warunków do jazdy? Które ośrodki polecicie?
dzięki
-
By Marcin1981
Szukamy wyjazdu w terminie 13.04.2020 - 03.05.2020 do Livigno. Ewentualnie szukamy dwóch osób do samochodu w tym terminie.
-
By kulka.maciek
Witam
Do zaoferowania mam pobyt w apartamencie Stella Alpina w Livigno w terminie 14-21.12.2019. Jest to apartament 4 osobowy.
Planowany był wyjazd w 4 osoby, 2 doświadczone i 2 uczące się jeździć. Niestety jedna z osób doświadczonych uszkodziła sobie poważnie kolano. Ze względu na to 2 osoby zrezygnowały. Podjęliśmy decyzje że nie ma sensu jechać tylko we dwójkę ponieważ miał to być wyjazd również integracyjny. Apartament jest już opłacony.
Opis apartamentu
Apartament 3 pokojowy - 2 sypialnie, kuchnia z salonem i łazienka. W jednym pokoju łóżko podwójne, w drugim dwa pojedyncze. Do najbliższego sklepu jest około 900 m, do najbliższego wyciągu 1 km.
W cenie nie ma karnetów. Cena skipasu w tym okresie to 155 Euro za osobe dorosłą, 77 za Dziecko, 119 za osobe po 64 roku życia.
Dodatkowo w dzień przyjazdu wymagana kaucja zwrotna na miejscu w wysokości 100 Euro.
Apartament kosztował nas 1760 PLN. Cena jest do negocjacji.
Pozdrawiam
-
By nicram
Witam, mam możliwość pojechania na wyjazd studencki z grupą znajomych do Marillevy-Val di Sole lub Passo Tonale w terminie 01-08.02.2020. Opcja Marilleva zakłada oczywiście rozszerzenie karnetu o Madonnę i Pinzolo. Wyjazd do Marillevy wychodzi o niecałe 300 złotych droższy niż Tonale, więc znajomi skłaniają się ku temu tańszemu. Byłem w obu ośrodkach (Marilleva dosyć dawno, Tonale stosunkowo niedawno, ale jeszcze przed budową nowej gondolki na Presenę). Trasy na płaskowyżu Tonale zapamiętałem jako dość monotonne (chociaż polubiłem Bleis, Contrabbandieri i Paradiso), ale nie jeździłem praktycznie w Ponte di Legno. Warunki pozanarciarskie (miasteczko, standard apartamentów- Tonale vs moloch z Marillevy), kwestia ceny, Presena i mniejszy tłok na trasach przemawiają za Tonale. Jeśli chodzi o Marillevę to wiadomo, że VDS cechuje większa różnorodność tras, większy obszar narciarski, a jak wiemy, to kwestia narciarska często bywa decydująca.
Co byście doradzili? Czy trasy w Tonale nie są zbyt jednorodne i monotonne względem bogactwa Madonny i Pinzolo? Czy nie będziemy się tam nudzić przez 6 dni? Czy Presena nie jest przereklamowana (długa płaska dojazdówka do stacji pośredniej)? Czy w pierwszym tygodniu lutego w Tonale mogę liczyć na zauważalnie mniejszy tłok na trasach i ich lepsze przygotowanie niż w VDS? Czy warto przekonywać znajomych (i siebie samego) do droższej opcji w postaci Marillevy?
-
Recommended Posts