arzak Posted September 8, 2021 Report Share Posted September 8, 2021 Cześć, pierwszy mój wpis, więc witam szanowne grono Forumowiczów. Czy jest sens jechać z dziećmi do Jańskich Łaźni, czy można znaleźć coś lepszego? Dzieci 10 i 14 lat, początkujący snowboard (jeździli 6 lat na nartach, ale ku mojej rozpaczy ostatniego sezonu stwierdzili, że tylko snowboard, więc jakby wszystko od nowa). Ja średnio, żona początkująco narty. Dotychczas głównie Słotwiny i Azoty w Krynicy. Chodzi m. in. o instruktora do snowboardu mówiącego po polsku i dostępność bezpiecznych tras dla początkujących. (oczywiście mam świadomość, że zaraza może uniemożliwić wyjazd, wtedy pewnie znów Krynica) Artur 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted September 8, 2021 Report Share Posted September 8, 2021 Moim zdaniem w janskich nie ma łatwych tras dla początkujących. Zobacz sobie mapkę, trasy głównie czerwone pod koniec robią się niebieskie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanova Posted September 8, 2021 Report Share Posted September 8, 2021 Witaj na forum, @arzak Nie ma powodu do rozpaczy . Moi też w wieku wczesnonastoletnim przesiedli się na snowboardy, tym niemniej w dalszym ciągu jest fajna baza do wspólnych wyjazdów zimowych - nawet gdy są już dorośli. Córka pierwsze kroki na desce stawiała właśnie w Jańskich Łaźniach, na Hoffmankach. Jeśli są obyci z nartami, to pewnie szybko załapią snowboard. Bardzo fajne tereny dla początkujących są w Černym Dole - tuż obok Jańskich Łaźni. Obydwa ośrodki są na jednym skipassie i kursują między nimi skibusy, więc można skorzystać z tras i tu i tam. Osobiście nie mam doświadczeń z tamtejszymi szkółkami, ale znajoma brała instruktora dla syna, właśnie w Černym Dole i nie było jakichś istotnych problemów komunikacyjnych. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaro1771 Posted September 15, 2021 Report Share Posted September 15, 2021 śmiało jedź, jest gdzie pojeździć i najlepsza "nocna jazda" w Czechach. Spokojnie dacie radę. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arzak Posted October 26, 2021 Author Report Share Posted October 26, 2021 Dziękuję za wszystkie sugestie. Sytuacja jest niepewna więc chyba jednak nie będę ryzykował wyjazdu z rodziną do Czech. Z innego wątku wyczytałem, że fajna opcja rodzinnego wyjazdu narciarskiego to Czarna Góra, lub Zieleniec. Niestety jak zrobiłem małe rozeznanie, to w Zieleńcu praktycznie nie ma już wolnych miejsc noclegowych, i to wcale nie ferie mazowieckie, tylko 5-11.01.22 więc może częściowo z powodu Sylwestra. Ktoś coś może polecić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 Godzinę temu, arzak napisał: Dziękuję za wszystkie sugestie. Sytuacja jest niepewna więc chyba jednak nie będę ryzykował wyjazdu z rodziną do Czech. Z innego wątku wyczytałem, że fajna opcja rodzinnego wyjazdu narciarskiego to Czarna Góra, lub Zieleniec. Niestety jak zrobiłem małe rozeznanie, to w Zieleńcu praktycznie nie ma już wolnych miejsc noclegowych, i to wcale nie ferie mazowieckie, tylko 5-11.01.22 więc może częściowo z powodu Sylwestra. Ktoś coś może polecić? Popatrz na oferty z Nocowanie.pl a nie tylko z Booking-u. Jest tam zdecydowanie więcej noclegów z dobrymi opiniami i w rozsądnej cenie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanova Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 2 godziny temu, arzak napisał: Dziękuję za wszystkie sugestie. Sytuacja jest niepewna więc chyba jednak nie będę ryzykował wyjazdu z rodziną do Czech. Z innego wątku wyczytałem, że fajna opcja rodzinnego wyjazdu narciarskiego to Czarna Góra, lub Zieleniec. Niestety jak zrobiłem małe rozeznanie, to w Zieleńcu praktycznie nie ma już wolnych miejsc noclegowych, i to wcale nie ferie mazowieckie, tylko 5-11.01.22 więc może częściowo z powodu Sylwestra. Ktoś coś może polecić? Poszukaj w Dusznikach - spora baza noclegowa, niższe ceny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lika Posted October 26, 2021 Report Share Posted October 26, 2021 7 godzin temu, tanova napisał: Poszukaj w Dusznikach - spora baza noclegowa, niższe ceny. Niemal w tej samej odległości przygraniczna Kudowa-Zdrój. Uroczy park i czeska Knajpka którą osobiście polecam😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts