lski@interia.pl Posted January 1 Report Share Posted January 1 5 minut temu, pawelb91 napisał: Na razie czekam, jazda w Polsce wymaga cierpliwości i wyczekiwania. No właśnie, mróz jakis tam już mają a armatki śpią, niedobrze. Szczycili się przed sezonem ukończeniem przebudowy systemu naśnieżania... Z nimi jest jak z PRLem-gdybyśmy mieli blachę,to produkowalibyśmy konserwy,ale nie mamy mięsa.. 3 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 1 Report Share Posted January 1 (edited) 32 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Jak te Ci nie wystarczą,to nie bądź optymistą.Pojutrze co prawda mają otworzyć trasę nr 1 do dołu,ale na tym koniec,bo gdy nadchodzą mrozy,skończyła im się woda,jak mi donoszą insiderzy... A ta trasa nr 2 (2a ?) to jest ta gdzie zawody na deskach mają (PS) ? Edited January 1 by Lexi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted January 1 Report Share Posted January 1 Godzinę temu, Lexi napisał: A ta trasa nr 2 (2a ?) to jest ta gdzie zawody na deskach mają (PS) ? Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 1 Report Share Posted January 1 (edited) 19 minut temu, lski@interia.pl napisał: Tak Czyli co?.. nie robią nic czy budują podkład ale dla zwykłych śmiertelników trasa bedzie niedostępna? Edited January 1 by Lexi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted January 1 Author Report Share Posted January 1 1 minutę temu, Lexi napisał: Czyli co?.. nie robią nic czy budują podkład ale dla zwykłych śmiertelników trasa niedostępna będzie? Puchar Świata w tym sezonie będzie tam w dniach 1-2 marca. Na razie śnieżyli tam trochę, ale trawa na kamerce wystaje. W zeszłym sezonie trasa 2 i 2A - pucharowa, ruszyła jako pierwsza na Jaworzynie już 9-10 grudnia, jeździłem tam wtedy bo zrobili dobrą cene na weekend gdy otworzyli. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokoSKI Posted January 1 Report Share Posted January 1 (edited) Dziś na Jaworzynie Krynickiej na czynnych trasach od rana petarda. Jeździłem do ok 12:30. Po 11 chwila czekania jedynie do talerzyka na 2, poza tym jazda na bieżąco. Krzesło na 6 jeździło niemal zupełnie na pusto. Widać że intensywnie pracują na dolnej części 1, zapewne ruszy lada dzień. Poza tym niestety tak jak pisali poprzednicy perspektywy kiepskie, bo w zbiornikach prawie pusto. 2a - coś tam chyba śnieżyli i to chyba jedyna trasa która jeszcze rokuje uruchomienie, ale na dziś jeszcze wystaje dużo ziemii. 4 i 5 chyba nie ruszane do tej pory, więc bez opadów może być ciężko o jazdę tam w tym sezonie. Edited January 1 by kokoSKI 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted January 2 Report Share Posted January 2 W górach pada śnieg, będą też dwa dni mrozu, które stacje będą mogły wykorzystać na naśnieżanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted January 2 Report Share Posted January 2 U mnie koło Cieszyna pada równo od 2 godzin,nie ma wyjścia trza ruszyć dupsko jutro na lokalne ⛷️ 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted January 2 Report Share Posted January 2 (edited) Aura dalej łaskawa w Sudetach. Warun śniegowy już jest, na razie temp na minusie i CG odpaliła armaty: Karpacz Kopa też śnieży: Ski Arena Szrenica też produkuje białe: Reszta ON w Sudetach nie naśnieża. Edited January 2 by grimson 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted January 3 Report Share Posted January 3 (edited) Lądek Zdrój i Kamienica kręci już codziennie, nie tylko w weekendy. Aktualny widok z kamerki.z Lądka: Edited January 3 by ZdolnyŚlązak 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted January 3 Report Share Posted January 3 (edited) Kasina w nowym roku. Trochę dopadało, niestety nie tylko ja się chciałem na to załapać 😁 Miłe spotkanie z @Lexi. Porównaliśmy sprzęty 🤣 Edited January 3 by yoss 17 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted January 3 Report Share Posted January 3 Znowu pada białe, dziś i jutro w nocy będą idealne warunki żeby nasniezyc. Później wraca odwilż. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted January 3 Report Share Posted January 3 18 minut temu, Hextor napisał: Znowu pada białe, dziś i jutro w nocy będą idealne warunki żeby nasniezyc. Później wraca odwilż. Odwilż na krótko, przynajmniej w Sudetach, cieplej będzie poniedziałek - wtorek, a potem znowu wraca zima. Norweskie wykresy na dolnych stacji w: CG: Szklarska Poręba: Świerardów Zdrój: 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted January 3 Report Share Posted January 3 (edited) Magura Malastowska dziś ruszyła ,na razie z wieczorną jazdą,tłumów nie ma nigdy,więc ciekawa alternatywa na ten weekend dla ciekawych,bo jest to jednak 1400 m trasy... Edited January 3 by lski@interia.pl 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 3 Report Share Posted January 3 3 godziny temu, yoss napisał: Kasina w nowym roku. Trochę dopadało, niestety nie tylko ja się chciałem na to załapać 😁 Miłe spotkanie z @Lexi. Porównaliśmy sprzęty 🤣 Dzięki @yoss za spotkanie, do następnego ...faktycznie narodu masa i stok sie zdegradował szybko..paradoksalnie - dla naszych nart - im gorzej tym lepiej.. 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted January 3 Report Share Posted January 3 Kasina, Harvutowice i Laskowa odpalili armatki. Myslenice i Podstolice jeszcze nie. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hextor Posted January 3 Report Share Posted January 3 Update: Myślenice też nasniezaja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolcjusz Posted January 3 Report Share Posted January 3 7 godzin temu, yoss napisał: Kasina w nowym roku. Trochę dopadało, niestety nie tylko ja się chciałem na to załapać 😁 Miłe spotkanie z @Lexi. Porównaliśmy sprzęty 🤣 Czyje te QST 98? Ciekaw jestem wrażeń. Ja się nimi jaram od początku sezonu 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted January 3 Report Share Posted January 3 2 minuty temu, wolcjusz napisał: Czyje te QST 98? Ciekaw jestem wrażeń. Ja się nimi jaram od początku sezonu 🙂 Wrażenia masz tutaj: (Wstyd się przyznać, ale Twoje przeczytałem dopiero wczoraj 😊) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moloo Posted January 3 Report Share Posted January 3 2 godziny temu, Hextor napisał: Update: Myślenice też nasniezaja. Moje rodzinne miasto, dawno tam nie jeździłem, może uda się w tym sezonie podskoczyć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcik Posted January 3 Report Share Posted January 3 5 godzin temu, Hextor napisał: Kasina, Harvutowice i Laskowa odpalili armatki. Myslenice i Podstolice jeszcze nie. Podstolice od dawna cały czas próbują naśnieżać ,jak tylko jest trochą mrozu ,z różnym skutkiem zresztą . ,obserwuje z domu😁. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted January 3 Report Share Posted January 3 Skolnity wieczorna: 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jusik2002 Posted January 4 Report Share Posted January 4 57 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Skolnity wieczorna: Opłaca się jechać na wieczorynkę dla tej jednej trasy ? Muszę wykorzystać vouchery a na czerwoną się chyba nie doczekam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted January 4 Report Share Posted January 4 7 godzin temu, Jusik2002 napisał: Opłaca się jechać na wieczorynkę dla tej jednej trasy ? Muszę wykorzystać vouchery a na czerwoną się chyba nie doczekam... To już sam musisz rozważyć, pojeździć się da, ale na jednej. Czerwona wczoraj biała, ale daleka od właściwej pokrywy (moim zdaniem 10-15 cm). Stacja na razie oficjalnie oświadczyła, że dopieszcza niebieską (tzw. zabezpieczenie sezonu), więc nad czerwoną jeszcze (chyba?) nie pracują. Aczkolwiek ja, znając tę stację, też zdecydowanie wolę 2 trasy otwarte i wówczas lepiej się jeździ czerwoną (mniej ludzi). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted January 4 Report Share Posted January 4 7 godzin temu, Jusik2002 napisał: Opłaca się jechać na wieczorynkę dla tej jednej trasy ? Muszę wykorzystać vouchery a na czerwoną się chyba nie doczekam... Wczoraj (piątek) bez kolejki, ale ludzi ogólnie dość dużo! W 4 godziny zjedziesz 15-20 razy! Trasa niebieska jednak ma ponad kilometr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts