skionline.plstacje przeczytaj Wyślij link znajomemu Wydrukuj Dodaj komentarz

Nowe inwestycje w Białce Tatrzańskiej

2003.09.19
Kotelnica Białczańska fot. J.Ciszak
Kotelnica Białczańska fot. J.Ciszak
Białka Tatrzańska (skionline.pl) Kompleks Ośrodków Narciarskich Białka Tatrzańska pretenduje do miana najdynamiczniej rozwijającej się stacji narciarskiej w naszym kraju. Po otwarciu trzyosobowego krzesła na Kotelnicy, zunifikowaniu systemu karnetów w nadchodzącym sezonie Białka wzbogaci się o nowe obiekty.
Do dyspozycji odwiedzających tą przepiękną miejscowość, w nadchodzącym sezonie narciarskim zostaną oddane nowe obiekty.

W Ośrodku Kotelnica Białczańska dwuosobowa kolejka krzesełkowa o długości 900m, różnica wzniesień 180m, przepustowość 2000 os/h oraz czasie przejazdu ok. 5 min. Powstanie krzesła jest ściśle związane z potrzebami klientów. Przyczyni się ono, w znacznym stopniu, do rozładowania możliwych kolejek. Przepustowość wyciągów wzrośnie tym samym o ponad 35%, przez co zmniejszy się czas oczekiwania na wyjazd.

Kotelnica Białczańska fot. J.Ciszak
Kotelnica Białczańska fot. J.Ciszak
Otwarta zostanie nowa Karczma Regionalna przy górnej stacji kolei Kotelnica Białczańska. Powierzchnia całkowita wewnątrz i na zewnętrz Karczmy wyniesie ok. 500 m2. Dla gości przewidziano około 200 miejsc siedzących. Na zewnętrz, z tarasu widokowego, będzie można podziwiać przepiękną panoramę polskich i słowackich Tatr. Każdy znajdzie tu coś dla swojego podniebienia z szerokiego wyboru kuchni regionalnej i polskiej.

Ośrodek Bania wzbogaci się o nowy pensjonat z 90 miejscami noclegowymi o standardzie 3 gwiazdek w pokojach 1, 2 i 3 osobowych. W każdym pokoju łazienka, TV, radio, a do dyspozycji klientów: sauna, jacuzzi, bicze wodne, internet, pralnia, parking, możliwość przyjazdu z psem.



Kaniówka fot. J.Ciszak
Kaniówka fot. J.Ciszak
Otwarta zostanie też Karczma Regionalna z ok. 150 miejscami siedzącymi, serwująca specjały kuchni regionalnej i polskiej.

Smacznie zjeść będzie także można w Ośrodku Kaniowka. Karczma Regionalna przeznaczona dla 300 - 350 osób zaprasza do degustacji dań regionalnych.

skionline.pl

skionline.pl

powrót

Aktualne wiadomości w twojej poczcie!
Jeżeli chcesz otrzymywać cotygodniowy,
bezpłatny narciarski serwis informacyjny skionline.pl
dopisz się do naszego newslettera.


Booking.com