Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

jaka dlugosc nart?

kosu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wlasciwie to mam kilka pytan...

Po pierwsze:

Czy ktos z was widzial ostatnio w decathlonie oferte? Maja jakies narty... "atomic e limited". Facet powiedzial, ze to jest specjalnie dla sklepu... narta ma identyczny ksztalt i charakterystyke jak atomic e5... tylko inny kolor.

Watpliwosci budzi cena: 900 zl. Co o tym myslicie? (z wiazaniami device 310)

Druga narta to salomon crossmax 77... tez z wiazaniem s710.

W sumie wyglada ciekawie... 1100 zl.

No i tu wlasciwe pytanie:

Jaka dlugosc nart? wlasciwie to stawiam na 160 cm, ale warto probowac 150?

Jesli hcodzi o jazde to troche umiem.. jezdze 7 lat. wzrost 180 cm waga 80 kg

Jezdze dosc szybko... radze sobie dobrze - chce troszke potrenowac sam styl.

Lubie slalom... troszke lekki fun ;)

pozdr.

Kosu

jaka dlugosc nart?

Moim zdaniem strasznie kwasisz. Sam jeżdżę na 155, ale to są stalowe sztaby - TOP slalomówki. Ty mówisz natomiast o nartach miękkich. Przy Twojej wadzę to sama narta sie nie nadaje. Proponowałbym C9 Atomica albo analogiczną innych firm. Jeśłi rzeczywiście chcesz ćwiczyć slalom tzn. kupić kask i zbroję i zacząć jeździć sportowo to w ogóle zakup tej narty jest poronionym pomysłem. Musisz wydać kasę na o wiele droższą slalomkę bo na tykach nie dasz rady, tzn. przejedziesz, ale postępów nie będziesz robił.

jaka dlugosc nart?

W zupełności zgadzam się z kolegą Likaonem, te narty o których piszesz są zdecydowanie za miękkie i raczej niczego się na nich nie nauczysz, również proponuję wydac więcej pieniędzy na sprzęt. Ja osobiście mogę Ci polecić slalomkę Fischera WorldCup SC, tą znam i uważam, że to warta polecenia narta...

Pozdrawiam

jaka dlugosc nart?

Kurcze... chyba tak sie skonczy...

Poszukam cholernej kasy i sie kupi.

A druga czesc pytania?

Jak wyglada sprawa z atomiciem e5? To jest w ogole cos warte?

E5 kosztuje 1500 zl... narta ktora znalazlem w decathlonie jest niemalze identyczna! Te same parametry. Identyczny ksztalt. nie jezdzilem na zadnej, ale pod reka sa bardzo podobne... no i ta kosztuje 900 zl (w przecenie z 1300).

Co mogli zmienic? I jak ogolnie sie sprawdzaja narty z serii e:zone?

Kolega chcial ja sobie kupic i nie wiem co mu powiedziec...

pozdr.

Kosu

jaka dlugosc nart?

Ok... racja oczywiscie.

Ale zakladajac, ze w tym roku jeszcze nie bedzie bardzo ostrej jazdy?

Raczej chodzi mi o to, zeby sie troche wprowadzic w taka jazde, ale w tym roku to bedzie raczej rekreacyjnie... niestety.

Co ten crossmax 77 jest wart? Potrzebuje czegos taniego, ale z tego sezonu i nowke zeby bylo latwiej opchnac za kilka miesiecy. Stare narty poszly sie j**ac... wszystkie 3 kawalki ;) (wepchnal was ktos kiedys na slup wysokiego napiecia??? - polecam! masa wrazen)

A o tych atomicach to juz nic nie wiem... w internecie 0 (zero) testow...

Nawet nie ma ich w katalogu tegorocznym... bylem w empiku 3 razy... szukalem dluuugo.

I zakladajac, ze za rok oddam ta narte bratu, ktory jezdzi troche krocej?

Co ogolnie myslicie o atomic e:5?

pozdr.

kosu

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...