kosu Napisano 18 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2003 Witam. Wlasciwie to mam kilka pytan... Po pierwsze: Czy ktos z was widzial ostatnio w decathlonie oferte? Maja jakies narty... "atomic e limited". Facet powiedzial, ze to jest specjalnie dla sklepu... narta ma identyczny ksztalt i charakterystyke jak atomic e5... tylko inny kolor. Watpliwosci budzi cena: 900 zl. Co o tym myslicie? (z wiazaniami device 310) Druga narta to salomon crossmax 77... tez z wiazaniem s710. W sumie wyglada ciekawie... 1100 zl. No i tu wlasciwe pytanie: Jaka dlugosc nart? wlasciwie to stawiam na 160 cm, ale warto probowac 150? Jesli hcodzi o jazde to troche umiem.. jezdze 7 lat. wzrost 180 cm waga 80 kg Jezdze dosc szybko... radze sobie dobrze - chce troszke potrenowac sam styl. Lubie slalom... troszke lekki fun pozdr. Kosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Likaon Napisano 19 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2003 jaka dlugosc nart? Moim zdaniem strasznie kwasisz. Sam jeżdżę na 155, ale to są stalowe sztaby - TOP slalomówki. Ty mówisz natomiast o nartach miękkich. Przy Twojej wadzę to sama narta sie nie nadaje. Proponowałbym C9 Atomica albo analogiczną innych firm. Jeśłi rzeczywiście chcesz ćwiczyć slalom tzn. kupić kask i zbroję i zacząć jeździć sportowo to w ogóle zakup tej narty jest poronionym pomysłem. Musisz wydać kasę na o wiele droższą slalomkę bo na tykach nie dasz rady, tzn. przejedziesz, ale postępów nie będziesz robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raksa Napisano 19 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2003 jaka dlugosc nart? o kurcze jha sie na tym nie znam ale czegos takiego to nie rob jak kupujesz se narte tak krotka to tylko slalomowke jakas dosc twarda ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robsonek Napisano 19 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2003 jaka dlugosc nart? W zupełności zgadzam się z kolegą Likaonem, te narty o których piszesz są zdecydowanie za miękkie i raczej niczego się na nich nie nauczysz, również proponuję wydac więcej pieniędzy na sprzęt. Ja osobiście mogę Ci polecić slalomkę Fischera WorldCup SC, tą znam i uważam, że to warta polecenia narta... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosu Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2003 jaka dlugosc nart? Kurcze... chyba tak sie skonczy... Poszukam cholernej kasy i sie kupi. A druga czesc pytania? Jak wyglada sprawa z atomiciem e5? To jest w ogole cos warte? E5 kosztuje 1500 zl... narta ktora znalazlem w decathlonie jest niemalze identyczna! Te same parametry. Identyczny ksztalt. nie jezdzilem na zadnej, ale pod reka sa bardzo podobne... no i ta kosztuje 900 zl (w przecenie z 1300). Co mogli zmienic? I jak ogolnie sie sprawdzaja narty z serii e:zone? Kolega chcial ja sobie kupic i nie wiem co mu powiedziec... pozdr. Kosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Likaon Napisano 19 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2003 jaka dlugosc nart? Bardzo dobra narta. Fisher WC = Absolutny TOP. Jak krucho z kasą to polecam Elana SLX. Również rewelacyjna, nie wygląda tak ładnie, ale jeździ absolutnie SUPER. pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś na stoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosu Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2003 jaka dlugosc nart? Ok... racja oczywiscie. Ale zakladajac, ze w tym roku jeszcze nie bedzie bardzo ostrej jazdy? Raczej chodzi mi o to, zeby sie troche wprowadzic w taka jazde, ale w tym roku to bedzie raczej rekreacyjnie... niestety. Co ten crossmax 77 jest wart? Potrzebuje czegos taniego, ale z tego sezonu i nowke zeby bylo latwiej opchnac za kilka miesiecy. Stare narty poszly sie j**ac... wszystkie 3 kawalki (wepchnal was ktos kiedys na slup wysokiego napiecia??? - polecam! masa wrazen) A o tych atomicach to juz nic nie wiem... w internecie 0 (zero) testow... Nawet nie ma ich w katalogu tegorocznym... bylem w empiku 3 razy... szukalem dluuugo. I zakladajac, ze za rok oddam ta narte bratu, ktory jezdzi troche krocej? Co ogolnie myslicie o atomic e:5? pozdr. kosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi