Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Buty Lange Comp 120 LF

Egon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Aktualnie jestem na etapie poszukiwania butów. Z założenia miały być to kapcie z flexem 100-110, ale trafiłem w jednym ze sklepów na takie:

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=542&id_modelu=517

Powiedzcie, tudzież napiszcie proszę czy są one warte 600 zł (fabrycznie nowe).

W butach pospacerowałem 30 min. po sklepie i większych uciążliwości nie stwierdziłem.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Trochę stary model ale buty Lange zawsze były świetne. Sam używam, fakt że trochę nowsze ale już wiem że dopóki ich mocno nie sciosam to nie zmienię.

Jednak druga strona medalu jest taka że z butami to bardzo indywidualnie, to tu każdy napisze więc mierz, mierz i jeszcze raz mierz. Moja podpowiedź jest taka, idź do tego sklepu, kup je przymierz w domu (dłuższy czas), poczekaj aż się dopasują i wtedy dopiero stwierdzisz jak jest. Będą gnieść czy coś to umów się na możliwość zwrócenia (tylko umów się w momencie zakupu) Dobre sklepy sportowe pozwalają na takie rzeczy bo każdy kto choć trochę zna się na tym doskonale wie że w warunkach sklepowych to bezsens a nie mierzenie, no chyba że bucików rekreacyjnych czy coś a to są jednak sztywne buciki.

• Like 1

Nawiązując do wieku buta (roku modelowego) - przyglądałem się jeszcze i mierzyłem np. Rossi Radical 110 (but nieco obszerniejszy). Zmierzam jednak do tego, iż patrząc okiem bądź co bądź laika uważam, że Lange są precyzyjniej wykonane, użyte materiały są nieco lepsze, a klamry to mistrzostwo świata (kwestia odpinania i zapinania poszczególnych). Podkreślam, że jest to moja subiektywna ocena.

Ogólnie but narciarski to nie jogurt by była ważna data produkcji. Druga rzecz jeśli już na wstępie pasuje to nie jest źle, potem w domu należy w nim jak najwięcej chodzić , siedzieć (pozapinanym!) itd. Lange to bardzo dobre buty do określonych odbiorców z wąskimi stopami (chyba że coś ostatnio się zmieniło), forma buta na pierwszy rzut oka przekonuje obserwatora że to nie byle co i jest przeznaczone do bardzo szybkiej jazdy. Decyzja i tak należy do Ciebie... ( ja np. bym je brał :D)

• Like 1

Ogólnie but narciarski to nie jogurt by była ważna data produkcji. Druga rzecz jeśli już na wstępie pasuje to nie jest źle, potem w domu należy w nim jak najwięcej chodzić , siedzieć (pozapinanym!) itd. Lange to bardzo dobre buty do określonych odbiorców z wąskimi stopami (chyba że coś ostatnio się zmieniło), forma buta na pierwszy rzut oka przekonuje obserwatora że to nie byle co i jest przeznaczone do bardzo szybkiej jazdy. Decyzja i tak należy do Ciebie... ( ja np. bym je brał :D)
Po Twojej wypowiedzi rozumiem że ze środkiem buta mimo upływu tych 6 ciu lat nic się nie dzieje. To fajna informacja można sobie coś upatrzeć i na przykład po 2 latach kupić sobie za pól ceny. Pozdrawiam

• 2 weeks later...