ORKO Napisano 11 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2004 Czy ktoś był w Ramzowej w Czechach. Jakie wrażenia? Proszę o opinie na temat wyciągów i tras? Czy są tam jakieś szerokie trasy?? Jakie inne ośrodki możecie polecić w okolicach JASENIKA. Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM ORKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERTO Napisano 11 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2004 RAMZOWA - wasze opinie Byłem w Ramzovej 2 sezony temu w marcu wjechalismy archaicznym krzesełkiem pod łatwą trasą , pozniej był samoobsługowy wolny orczyk na górze są jeszcze inne orczyki, znajomy jezdzi tam i chwali sobie.( Tą Górę) Ja polecam rozbudowany komplex Cervenohorskie Sedlo , bylismy tam w piatek i było niesamowicie : proszył snieg , mgła ( ca 1100 m ) wietrznie -8 st i idealne trasy ( ok 8 miu) , szybkie talerzyki . Karnet dzienny 54 zł. Dzis wrocilismy z Brennej , warunki b.dobre,lecz uwłaczające LUDZKIEJ GODNOSCI kolejki , strach pomyslec co było w "polskiej mekce : szczyrku. Ogólnie : Czechy - wyzszy poziom cywilizacyjny równiez w narciarstwie.. Trasy w Cz.Sedlo sa raczej szerokie i czesciej czerwone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 12 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2004 RAMZOWA - wasze opinie Jednak coby nie mówić, wyciąg jest co prawda archaiczny, ale nie aż tak jak w Szczyrku (ok. 30 minut na Skrzyczne) ale jest trasa zjazdowa ze szczytu najdłuższa w Jesenikach + piękne widoki oraz schronisko z rest. Niestety frajdę psują kamienie pojawiające się przy niskiej warstwie śniegu. Odnośnie CS uwaga: parking kosztuje 25 KCz za każdą rozpoczętą godzinę (3,75 PLN) jest duży jak na warunki ale w weekendy ok. 10 już brakuje miejsc. Ja zostawiam samochód przy Pepowej Boudzie (parking gratis) i okazją jadę na górę. Jest ośrodek w Jesenikach gdzie nie ma kolejek nawet w weekendy..., byłem ostatnio i zdarzało się że jechałem sam wyciągiem, kto szuka ten znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi