panie_ferdku Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 najpierw ankieta: 1. Płeć - M 2. Wiek - 20 3. Waga - 84 4. Wzrost - 180 5. Na nartach jeżdżę od 6 sezonów, ( ok. 10 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 6 (wg skali forumowej) 7. Moje buty to - Salomony, FLEX 110, mam też starsze FLEX 55 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - starych, mocno zużytych Fischerach rc4 9. Preferuję styl jazdy długim/krótkim skrętem zależnie od trasy, dynamiczną, po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - doradzano mi Volkle Racetiger SC lub Tiger Twenty oraz Fischery RC4 SC, chciałbym mieć większe pole manewru, bo trudno coś ustrzelić tak żeby nie jeździć 200km 11. Mój budżet na narty to około 600-700zł, przy czym chodzi mi o narty lekko używane a teraz opisówka - szukam używanych slalomek ok. 165-170cm w w.w. cenie dopasowanych do moich umiejętności i rozmiarów, względnie info które narty innych producentów są porównywalne do tych Volkli i Fischerów; dodam że mam sporo siły w nogach (szkoda że ręce im nie dorównują ;D) i możliwość zabrania ze sobą na oglądanie sprzętu znajomych którzy się na tym lepiej znają z góry dzięki za rady czego szukać pozdrawiam i życzę udanego sezonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Volkl Racetieger Sc powinna być odpowiednią nartą dla Ciebie,jest stabilna,w miarę wybaczająca błędy i Ty nadajesz dynamikę-to są odczucia moje po spotkaniu z tą nartą.Ale jeśli czujesz już chęć adrenaliny i totalną dynamikę,którą jesteś w stanie okiełznać-to fischer wc sc lub sl:pAle muszisz być pewny swoich możliwości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panie_ferdku Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Volkli poszukam, jestem za tym wyborem, tylko no właśnie, nie jest łatwo je upolować czytałem jeszcze o Atomicach SX9 lub SX10 jakie porównywalnie cenowo deski na moje możliwosci mają inni producenci (rossignol, head?) jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 wszystko zależy,czy szukasz slalomki czy narty w miarę krótkim promieniem skrętu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 wszystko zależy,czy szukasz slalomki czy narty w miarę krótkim promieniem skrętu;) Wybór dość prosty bo te dwie cechy są nierozłączne slalomka=mały promień. Darkowi chodziło o to czy chcesz nartę, która będzie pozwalała na krótkie, dynamiczne kręcenia czy może model gigantowy/crossowy do szybkiej jazdy długimi łukami. Volk SC to ta pierwsza opcja, Atomic SX to druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Wybór dość prosty bo te dwie cechy są nierozłączne slalomka=mały promień. Darkowi chodziło o to czy chcesz nartę, która będzie pozwalała na krótkie, dynamiczne kręcenia czy może model gigantowy/crossowy do szybkiej jazdy długimi łukami. Volk SC to ta pierwsza opcja, Atomic SX to druga :)nie do końca;)można mieć wc z promieniem 13 na beton,a można mieć 13 -14 na wszystko:p,Jedna narta /na beton/to slalomka,druga niekoniecznie/oprócz promienia skrętu,inne parametry odległe:p/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 To jest jasne i oczwyście trochę uprościłem te zasady odnośnie długości nart ale widocznie co innego przyszło mi namyśl po przeczytaniu Twojego postu a co innego Ty chciałeś przekazać Ja zrozumiałem że trzeba wybrać Ferrari albo szybkie auto Koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panie_ferdku Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2010 thx, pojąłem o co chodzi rozumiem że obie narty są mniej więcej na mój poziom/wymiary, różnią się jednak trochę przeznaczeniem chciałem po prostu mieć parę modeli do wyboru, bo muszę narty przed kupnem "dotkąć", a nie pojade po nie na drugi koniec Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi