Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Narty dla studenta

panie_ferdku

Rekomendowane odpowiedzi

najpierw ankieta:

1. Płeć - M

2. Wiek - 20

3. Waga - 84

4. Wzrost - 180

5. Na nartach jeżdżę od 6 sezonów, ( ok. 10 dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na 6 (wg skali forumowej)

7. Moje buty to - Salomony, FLEX 110, mam też starsze FLEX 55

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - starych, mocno zużytych Fischerach rc4

9. Preferuję styl jazdy długim/krótkim skrętem zależnie od trasy, dynamiczną, po przygotowanych stokach

10. Upatrzyłem sobie narty - doradzano mi Volkle Racetiger SC lub Tiger Twenty oraz Fischery RC4 SC, chciałbym mieć większe pole manewru, bo trudno coś ustrzelić tak żeby nie jeździć 200km

11. Mój budżet na narty to około 600-700zł, przy czym chodzi mi o narty lekko używane

a teraz opisówka - szukam używanych slalomek ok. 165-170cm w w.w. cenie dopasowanych do moich umiejętności i rozmiarów, względnie info które narty innych producentów są porównywalne do tych Volkli i Fischerów;

dodam że mam sporo siły w nogach (szkoda że ręce im nie dorównują ;D) i możliwość zabrania ze sobą na oglądanie sprzętu znajomych którzy się na tym lepiej znają

z góry dzięki za rady czego szukać

pozdrawiam i życzę udanego sezonu!

Volkl Racetieger Sc powinna być odpowiednią nartą dla Ciebie,jest stabilna,w miarę wybaczająca błędy i Ty nadajesz dynamikę-to są odczucia moje po spotkaniu z tą nartą.Ale jeśli czujesz już chęć adrenaliny i totalną dynamikę,którą jesteś w stanie okiełznać-to fischer wc sc lub sl:pAle muszisz być pewny swoich możliwości;)

wszystko zależy,czy szukasz slalomki czy narty w miarę krótkim promieniem skrętu;):P

Wybór dość prosty bo te dwie cechy są nierozłączne slalomka=mały promień. :D

Darkowi chodziło o to czy chcesz nartę, która będzie pozwalała na krótkie, dynamiczne kręcenia czy może model gigantowy/crossowy do szybkiej jazdy długimi łukami. Volk SC to ta pierwsza opcja, Atomic SX to druga ;)

Wybór dość prosty bo te dwie cechy są nierozłączne slalomka=mały promień. :D

Darkowi chodziło o to czy chcesz nartę, która będzie pozwalała na krótkie, dynamiczne kręcenia czy może model gigantowy/crossowy do szybkiej jazdy długimi łukami. Volk SC to ta pierwsza opcja, Atomic SX to druga ;)

:)nie do końca;)można mieć wc z promieniem 13 na beton,a można mieć 13 -14 na wszystko:p,Jedna narta /na beton/to slalomka,druga niekoniecznie/oprócz promienia skrętu,inne parametry odległe:p/.