Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

HEAD WC iSL

dzeku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy miał ktoś z was okazję testować nartki HEAD WC iSL sklepowe i komórkowe? Czy jest zasadnicza różnica? Nie pytam ogólnie o różnicę między nartą sklepową a komórkową ale konkretnie o narty HEAD z tego sezonu, które są znane z dużej twardości. Sam mam Fischery WC SL i są one diametralnie różne od sklepówek, "grubsze" a przy tym twardsze ale to model z przed kilku lat, teraz HEAD sklepówki zrobił w technologii sandwitch i może ta różnica się zaciera, stąd moje pytanie. No i oczywiście chodzi też o krawędzie których komórki mają znacznie mniej...

ja, i kilka osób z forum miało okazję testowac obydwie wersje i jest zdecydowana róźnica w tych dwóch nartach. Komórka jest 100% zawodnicza, twarda i wymagająca odpowiedniego przygotowania fizycznego, natomiast sklep jest idealnym produktem dla ambitnych amatorów, tak to nazwe, bardzo łatwą w opanowaniu ale również wymagającą może własnie dlatego że zrobiona w konstrukcji sandwich. Ja pierwszy raz testowałem wogóle slalomki Head'a i wersja sklepowa bardzo mi przypadła do gustu, zawodniczo nie jeżdze więc byłaby dla mnie idealną propozycją.

Dzięki za szybką odpowiedź :) Pewnie komórki mają także mniej krawędzi, ja też chyba wybiorę sklepówkę. Mój Fisher co prawda jest genialny i dalej twardy jak na początku użytkowania ale krawędzie są tak zużyte że nie mogę uzyskać odpowiedniego kąta... A poza tym nowa narta to nowa narta... :)

a na krawędzie nawet nie zwróciłem uwagi:) wiesz, jestem tego zdania że jeśli nie jeździsz i nie zamierzasz się ścigac na tyczkach tylko narta ma sprawiac przyjemnośc z jazdy krótkim skrętem po przygotowanych stokach i tam gdzie Ty chcesz to sklepówkę trzeba brac.. ale są tacy czasem dla których taka to mało to biorą racing department:P

No zawodnicze mają faktycznie mało krawędzi, ale to tez inna krawędź ( inny metal) więc inaczej się zbiera. co do twardości... iSL RD to bardzo twarda komórka jak dla narciarza o mojej wadze, 10 kg do przodu przy wypracowanej technice race to ideał ;)

hehe ;) ważę 72 więc nie potrzebuję więcej niz 4-5 kg. Na szczescie nie startuję w zawodach takiej rangi zeby mnie badali bo mogliby się ładnie zdziwić i przyrównać mnie do bodego millera, któremu zdarzały się różne dziwne rzeczy ;) a wujek smiths dał mi na mikołaja ładne wiaderko z napisem Olimp labs - mass builder prototype (not tested on animals) nie wiem czemu, ale "ja pierdziele działa! z powietrzem się spompowało" :D