dzeku Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Witam, czy miał ktoś z was okazję testować nartki HEAD WC iSL sklepowe i komórkowe? Czy jest zasadnicza różnica? Nie pytam ogólnie o różnicę między nartą sklepową a komórkową ale konkretnie o narty HEAD z tego sezonu, które są znane z dużej twardości. Sam mam Fischery WC SL i są one diametralnie różne od sklepówek, "grubsze" a przy tym twardsze ale to model z przed kilku lat, teraz HEAD sklepówki zrobił w technologii sandwitch i może ta różnica się zaciera, stąd moje pytanie. No i oczywiście chodzi też o krawędzie których komórki mają znacznie mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 ja, i kilka osób z forum miało okazję testowac obydwie wersje i jest zdecydowana róźnica w tych dwóch nartach. Komórka jest 100% zawodnicza, twarda i wymagająca odpowiedniego przygotowania fizycznego, natomiast sklep jest idealnym produktem dla ambitnych amatorów, tak to nazwe, bardzo łatwą w opanowaniu ale również wymagającą może własnie dlatego że zrobiona w konstrukcji sandwich. Ja pierwszy raz testowałem wogóle slalomki Head'a i wersja sklepowa bardzo mi przypadła do gustu, zawodniczo nie jeżdze więc byłaby dla mnie idealną propozycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzeku Napisano 21 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Dzięki za szybką odpowiedź Pewnie komórki mają także mniej krawędzi, ja też chyba wybiorę sklepówkę. Mój Fisher co prawda jest genialny i dalej twardy jak na początku użytkowania ale krawędzie są tak zużyte że nie mogę uzyskać odpowiedniego kąta... A poza tym nowa narta to nowa narta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 a na krawędzie nawet nie zwróciłem uwagi:) wiesz, jestem tego zdania że jeśli nie jeździsz i nie zamierzasz się ścigac na tyczkach tylko narta ma sprawiac przyjemnośc z jazdy krótkim skrętem po przygotowanych stokach i tam gdzie Ty chcesz to sklepówkę trzeba brac.. ale są tacy czasem dla których taka to mało to biorą racing department:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 No zawodnicze mają faktycznie mało krawędzi, ale to tez inna krawędź ( inny metal) więc inaczej się zbiera. co do twardości... iSL RD to bardzo twarda komórka jak dla narciarza o mojej wadze, 10 kg do przodu przy wypracowanej technice race to ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Bode czyżbyś musiał przybrac na wadze do nart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Bode czyżbyś musiał przybrac na wadze do nart? wujek Bartek pomoze mu wrzucić pare kg jak zechce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 22 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2010 wujek bo on jeszcze startuje i jak go wezmą na kontrol to wiesz jak będzie "ja nic nie wiedziałem, mówili że to tylko witaminy i magnez":D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 25 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2010 hehe ważę 72 więc nie potrzebuję więcej niz 4-5 kg. Na szczescie nie startuję w zawodach takiej rangi zeby mnie badali bo mogliby się ładnie zdziwić i przyrównać mnie do bodego millera, któremu zdarzały się różne dziwne rzeczy a wujek smiths dał mi na mikołaja ładne wiaderko z napisem Olimp labs - mass builder prototype (not tested on animals) nie wiem czemu, ale "ja pierdziele działa! z powietrzem się spompowało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 25 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2010 i teraz w Twoich żyłach będzie płynąć 100% rocket fuel a nie jakieś dzidostwo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 25 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2010 i teraz w Twoich żyłach będzie płynąć 100% rocket fuel a nie jakieś dzidostwo:D Nie ma (u) pierdalanja sia! Siła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi