Josi Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Proszę o POMOC - bardzo zależy mi na dobrze dobranych nartach. Od jakigos czasu jedżę na elan silver perla ale musze przyznać że żle mi się na nich jeżdzi. Przy skrętach tyły nart zachodzą na siebie i bardzo mnie to stresuje, źle sie na nich skręca szczegolnie w lewa stronę. Ostatnio pożyczyłam narty atomic free zone I.20 i musze przyznać że dobrze mi sie na nich śmiga Może i są krótkie ale bardzo łatwo się skręca i są dość szybkie, czuje że panuję nad nimi i mam z tego wielką frajdę Tym razem mam zamiar kupić narty używane, najważniejsze żeby były sprawdzone - zwinne, dobre na krótkie skręty, mogą być z paru sezonów. 1. Płeć - kobieta 2. Wiek - 29 lat 3. Waga - 53 kg 4. Wzrost - 156 cm 5. Na nartach jeżdżę od małego ale z przerwami 6. Moje umiejętności określam na 5 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - solomon charm 4 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - elan silver perla (144), atomic free zone I.20 9. Preferuję styl jazdy -krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - ?????? używane - dobre-sprawdzone 11. Mój budżet na narty to około - 600 zl. Dzięki za poradę, pozdrawiam __________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Witam Zanim zdecydujesz się na zmianę nart skonsultuj swoją jazdę z instruktorem - Twoje problemy to raczej nie wina nart. Elan Silver Perla to łatwe, lekkie narty dla początkujących i nie powinny sprawiać Ci żadnego problemu. Nawet jeżeli nie są przygotowane do jazdy (naostrzone, posmarowane) to nie będzie problemu ze skrętem akurat w lewo. Krótszych też nie potrzebujesz, a spokojnie mogą być parę centymetrów dłuższe. Przy okazji - jaką długość miały te ,,krótkie'' Atomiki? Trudno polecić też narty ,,sprawdzone'' - na każdym modelu nart każdego producenta ludzie jeżdżą i są zadowoleni. Nie ma złych nart - jedynie mogą być źle dobrane do naszych umiejętności i preferencji. Z tego co piszesz, potrzebujesz podobnych nart, jakie już posiadasz. Ze stażu jazdy i samooceny wyszły by trochę bardziej ambitne, tylko wątpię aby rozwiązały one Twoje problemy. Nie pomogłem, ale poza konsultacją z instruktorem, niczego sensownego w Twojej sytuacji nie potrafię doradzić. Pozdrawiam Mirek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josi Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Dziękuję Dzięki za podpowiedź w pewnym sensie mi pomogła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josi Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Atomiki Atomiki na których zjeżdżałam: dł. 120cm http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=9&id_modelu=52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi