Przemek Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 No i - ani człowiek się nie obejrzał - przeleciało... To była moja pierwsza, ale chyba nie ostatnia wizyta w Nassfeld. Zimmery 30 metrów od dolnej stacji kolejki Millennium. Niestety - jak na austiackie standardy - bardzo średnie, jednak odległośc do gondolki wynagradzała tę niedogodność. Każdego dnia - bez potrzeby zrywania się skoro świt - punkt 8.30 ruszałem w górę . Sam ośrodek baaaaardzo przypadł mi do gustu. Duże zróżnicowanie tras - od szerokich po wąskie, od stromych po płaskie, od długich po krótkie. Jednym zdaniem dla każdego coś miłego:). W zasadzie jedyny minus to liczba narciarzy, niewidoczna przy wyciągach, ale na niektórych trasach dosyć tłoczno, a co za tym idzie w godzinach popołudniowych wychodziły oblodzenia. Ale to już chyba norma w większych ośrodkach... Mnie osobiście bardzo podobały się trasy nr 4,7,8,9 i 40. Poranny sztruks to było to... Szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 No widzisz jak to ludzie różnie mają Bo mnie akurat Nassfeld nie urzekło, a mieszkałem też kilkadziesiąt metrów od Mileniumexpres, który to już w ogóle mnie nie urzekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 No widzisz jak to ludzie różnie mają Bo mnie akurat Nassfeld nie urzekło, a mieszkałem też kilkadziesiąt metrów od Mileniumexpres, który to już w ogóle mnie nie urzekł Przynajmniej co do BKK mieliśmy takie samo zdanie;) A coś konkretnego nie przypadło Ci do gustu w Nassfeld, czy ogólnie miałeś ciul... odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Przynajmniej co do BKK mieliśmy takie samo zdanie;) A coś konkretnego nie przypadło Ci do gustu w Nassfeld, czy ogólnie miałeś ciul... odczucia? Przede wszystkim te gondole typu "jajko" one są po prostu niewygodne i podróż z nartami w rękach... Trasy moim zdaniem są tam poplątane i szerokością nie powalają, znaczy nie są wąskie, ale do szerokich im daleko. Jeśli chodzi o Karyntię to wolę Katschberg, Turracherhohe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Przede wszystkim te gondole typu "jajko" one są po prostu niewygodne i podróż z nartami w rękach... Trasy moim zdaniem są tam poplątane i szerokością nie powalają, znaczy nie są wąskie, ale do szerokich im daleko. Jeśli chodzi o Karyntię to wolę Katschberg, Turracherhohe. Co do gondoli, to zgadzam się - nie porażają wygodą, aczkolwiek wyjeżdżałem do góry z samego rana, więc o takiej porze raczej puste... A co do Katschberg i Turrachernhohe - nie mam porównania - nie byłem (jeszcze:D), ale czytałem wiele pozytywnych opinii (szczególnie jeśli chodzi o Katschberg), więc gdzieś tam w planach na przyszłość są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Nassfeld jest fajny, tylko tloczno sie tam ostatnio zrobilo. Te gondole rzeczywiscie sa malo wygodne, szczegolnie jak sie napakuja do pelna a z malym dzieckiem w srodkowej stacji trzeba do szkolki wyjsc. No i zero krzesel z oslonami, wszystko otwarte. Akurat jak w tym roku gdy bylismy to temperatury do -20C sie zdarzaly i alternatywy specjalnej nie bylo, trzeba bylo marznac na wietrze. Poza tym dosc malo restauracji/knajpek na stokach jak na ta liczbe ludzi. W czasie lunchu i nie tylko, nie mozna bylo znalezc wolnego stolika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 byłem na Sylwestra wyjazd był rodzinny ( córka drugi raz na nartach ) i powiem szczerze ja jestem troszkę zawiedziony ośrodkiem i trasami dla początkujących te niebieskie 64 ,71 to pomyłka tak naprawdę jest jedna niebieska 23a co kończy się przy ławeczkach gdzie inni zaczynają powoduje niestety małe zatory no i ciepło na niej nie jest ( długa bez osłonki ) jak wieje to jakbyś się nie ubrał ZIMNO zgadzam się z Hokej1 , że niby wszystkiego dużo ale czegoś tam brak mi nie pasowała sama infrastruktura , mało miejsc gdzie można uciec przed ciągle dochodzącymi "świeżakami " Gartnerkofel fajny po lewej stronie , zwłasza 8 ale krótkie te traski dla mnie najfajniesza 77 , 70 i 75 ale tam musialem śmigać z synem a żona z córką mordowala 23a są jeszcze orczyki dla poczatkujących ale tu znów córka się nudziła 80 rewelacja ale dopiero w sylwestra i nowy rok wyjazd udany ale to ostatnia moja wizyta w Nassfeld a przyjemna knajpka po stronie włoskiej ( za orczykiem 15 ) pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 ...80 rewelacja ale dopiero w sylwestra i nowy rok Akurat po 80 więcej sie spodziewałem. Inna sprawa, że w zasadzie jeździłem nią raz dziennie - w okolicach 16, gdy zjeżdżałem do domu. O tej porze była juz bardzo zlodzona. Kilka razy obiecywałem sobie, że zrobię ją z rana, ale potem było mi trochę szkoda czasu na ponowny wyjazd na górę. Byłem z pięcioletnią córką i w wietrzne dni faktycznie brakowało osłon na krzesłach. Jednakże dla mnie to były szczegóły i generalnie z ośrodka jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 80 pisanie o tej trasie jadąc nią po godzinie 14 nie ma sensu jest to wtedy klasyczna zjazdówka ze stadem ludzi raz zjechałem o 16 to fatalna była dlatego napisałem że super ale rano lub wtedy gdy nie było ludzi ( jak w Nowy Rok ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 pisanie o tej trasie jadąc nią po godzinie 14 nie ma sensu jest to wtedy klasyczna zjazdówka ze stadem ludzi raz zjechałem o 16 to fatalna była dlatego napisałem że super ale rano lub wtedy gdy nie było ludzi ( jak w Nowy Rok ) To też zaznaczyłem, że nie jeździłem na niej rano, więc nie mam porównania. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi