stasziek Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 czesc:) pod koniec lutego wybieram sie do canazei/campitello. Jako, ze czesc z Was dosyc czesto mozna powiedziec, pokonuje trase z PL do austrii,wloch to mam pytanie dot trasy jaka wybrac. Do tej pory jezdzilem Krk-brno-olomuniec-mikulov-wieden-st.polten-insbruck i kawalek za insbruckiem zjazd na lodowce albo dalej przez brenner-bolzano do val di sole czy fassa. Rok temu jechalismy przez poludnie austrii - klagenfurt, villach, bolzano,val di fassa. Jak obecnie maja sie drogi - ktoredy jest lepiej jechac? slowacja na brno czy ziline i do bratyslawy. Orientujecie sie moze ile kosztuje autostrada w bolzano? z tego co pamietam to nieduzy kawalek rok temu w marcu musielismy pokonac wlasnie autostrada aby wjechac na droge na moene. z gory dzieki za informacje pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 czesc:) Orientujecie sie moze ile kosztuje autostrada w bolzano? z tego co pamietam to nieduzy kawalek rok temu w marcu musielismy pokonac wlasnie autostrada aby wjechac na droge na moene..... Od zjazdu na SS241 Cornedo na Vigo di F. (bo tak jeżdzę) do Vipiteno czyli na Brener z tego co pamiętam chyba 5,2 E. Ja bym tak jechał...jednak więcej km po autostradzie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 17 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 dzieki Lukee:) a czy ktos z Was pokonywal trase od granicy au-it do regionu val di fassa w sposob jak na mapce w linku? http://tinyurl.com/5uvb97r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Ja pokonywałem tą trasę ale tylko do Arabby więc mogę służyć tylko pomocą w tym odcinku trasy. Jeśli chodzi o samą drogę to oczywiście "czarne drogi" . Dopiero pierwsze serpentyny mogą się pojawić od Piccolino za St. Lorenzen. Droga do Corvary spokojna od tego momentu coraz więcej kontaktu z narciarzami. Bo raz wyciąg jedzie nad nami , raz my obok trasy jedziemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 17 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 heh a akurat od Arraby do campitello/canazei droga wyjade sie byc najbardziej hardkorowa:) pozdr Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 (edytowane) Dokładnie, troszkę się trzeba namachać kółkiem:D , hamulce też sie spocą. Piękna trasa zwana gdzieniegdzie "drogą dolomicką" Najwyższy punkt Passo Pordoi. Piękne widoki a potem dłuugi zjazd do Canazei. Tak z 1,5 h trza sobie zarezerwować..no i nie życzę podczas jakis śnieżyć itp. Pozdro. Sama droga przez Spittal - Silian spoko, tylko te ciągłe miasteczka, wiec sie troche ciągnie...jeszcze masz jedną opcję, zjechać dalej na Hermagor, też spoko. Edytowane 17 Luty 2011 przez lukee Uzup 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi