mjbrian999 Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 (edytowane) Witam, na imię mi Marcin, mam 27 lat i od 3 lat bawię się nartami... Zaraziłem się poprzez kilka wycieczek do Czech ze znajomym i tak mi się to jakoś upodobało... w związku z tym, że mieszkam na Mazurach nie mam zbytnio gdzie poszalec, w okolicy jest kilka stoków ale niestety nie są one tak okazałe jak w górach... Mam tutaj taki ulubiony stoczek z dwiema trasami po 650 i 750 m. w okolicach Gołdapi. Przejdźmy jednak do rzeczy... do tej pory przez 3 lata śmigałem zawsze na wypożyczonym sprzęcie, zarówno narty jak i buty... myślę, że nadszedł czas na coś swojego... I tak się zastanawiam czy zainwestować w nowy sprzęt czy może jeszcze na razie zakupić coś używanego... nie znam się na tych wszystkich danych technicznych dotyczących sprzętu, więc jest to dla mnie czarna magia! Jakbym określił swój poziom zaawansowania... myślę, że jeżdżę dość poprawnie i jak stwierdził mój pierwszy nauczyciel szybko się uczę... nie lubię jeździć wolno, kręcąc się w prawo i lewo, wolę prędkość- to mnie kręci... Na nartach w sumie przez te 3 lata spędziłem ok. 30 dni, dodatkowo biegam na nartach, śmigam na łyżwach i trenuję zapasy. 1. Płeć - męzczyzna 2. Wiek - 27 lat 3. Waga - 76-78 4. Wzrost - 173 5. Na nartach jeżdżę od 3 sezonów, (10 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na - 5/6 7. Moje buty to - szukam... 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - różne wypożyczane 9. Preferuję styl jazdy - szybko z długim skrętem na przygotowanych trasach 10. Upatrzyłem sobie narty - proszę o propozycje 11. Mój budżet na narty to około - ciężko powiedzieć, myślę, że jak na pierwsze swoje narty to przyjmijmy tryb oszczędny, nawet ze skłonnością do używek? Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 19 Luty 2011 przez mjbrian999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Hej! tutaj jest link do skali http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjbrian999 Napisano 19 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Dzięki, chwilę wcześniej to znalazłem i uzupełniłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Szukaj w grupie nart allround z promieniem 14-16 m:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjbrian999 Napisano 19 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 (edytowane) Jakieś propozycje? Konkrety? Może potrzebne jakieś jeszcze informacje? Dł. dla mnie- 160 cm, będzie dobra? Twardość buta? Edytowane 19 Luty 2011 przez mjbrian999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Poczytaj w dziale dobór sprzętu,tam jest dużo informacji o różnych modelach nart dla takich jak Ty.Jest to największa grupa nart,że każdy może coś wybrać dla siebie,zależnie od swoich preferencji i możliwości finansowych:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjbrian999 Napisano 19 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 (edytowane) Czytam dzisiaj cały dzień i nic konkretnego nie znalazłem... fajnie byłoby gdybym znał kilka podstawowych rzeczy, jakie mam patrzec, np. te zawarte w/w pytaniu... Może coś z aukcji tego gościa? http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=20459808 Edytowane 19 Luty 2011 przez mjbrian999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Na stronie aukcji tego gościa nie ma nic ciekawego dla Ciebie:p Tutaj masz o doborze długości http://www.skionline.pl/sprzet/?co=sprzetowe_abc&co2=teksty&id_newsa=40 Jaką sumę przewidujesz na zakup sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjbrian999 Napisano 19 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Ciężko mi powiedzieć jak budżet... kilkaset zł napewno znajdę, jak oglądam te narty to ceny przyprawiają mnie o zawrót głowy... piękny to sport ale nie tani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Może wstrzymaj się z wyborem sprzętu w tym sezonie,odłóż więcej kasy i na początku przyszłego sezonu wybrać coś odpowiedniego,niż kupować jakieś wynalazki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 30 dni na nartach to bardzo mało. Praktycznie dopiero zaczynasz przygodę z nartami . Ale masz super podstawy bo ćwiczysz sport . Proponuję tak jak kolega Darek narty z grupy uniwersalnych . Ponieważ testowałem tylko narty firmy Rossignol proponuję grupę Zenith a model Z5 . Narta wystarczy Ci do dalszej nauki . Można ją spotkać w komisach i na allego w cenie do 500 zł . To dobra cena . Idealne buty do tej narty to INTENSE 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjbrian999 Napisano 19 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 http://allegro.pl/rossignol-zenith-90-rozm-26-5-nowe-i1469482503.html a te butki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 http://allegro.pl/rossignol-zenith-90-rozm-26-5-nowe-i1469482503.html a te butki? Jeszcze lepsze niż Intense . Nie doradzałem bo Zenit to zawsze były bardzo drogie buty . Ale ta cena jest więcej niż dobra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Tak ,to jest dobry pomysł zainwestować w buty,ale trzeba pamiętać,żeby lepiej nie kupować bez przymiarki:p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Nie radzę kupować butów na alledrogo chyba że wcześniej przymierzysz takie same gdzieś w sklepie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi