Maszka Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 (edytowane) Witam Ze względu na to, że dopiero zaczynam swoją przygodęz jazdą na nartach (mimo wieku po 30:-)) potrzebuję pomocy w ustaleniu rodzaju i długości nart odpowiednich dla początkującej w tej materii. Za sobą mam jeden sezon i w tym nadal będę szlifowała swoje umiejętności. Do tej pory jeździłam na na nartach z wypożyczalni, ale szczerze mówiąc jakoś nie specjalnie trafiałam. Albo nie wypinały się jak trzeba a to były za ciężkie itp. Mam dosyć nart wypożyczanych i na początek planuje kupić jakieś używane narty powiedzmy max do 600zł z wiązaniami - poniżej wpisałam kilka modeli jakie sobie upatrzyłam ale nie wiem czy którekolwiek będą odpowiednie? Zależy mi na nartach lekkich. Będę wdzięczna za wszelkie rady odnośnie długości i modelu nart Waga 78 Wzrost 160 Na nartach jeżdżę od 1 sezonu (dopiero się uczę) Moje umiejętności określam na 3/4 Moje buty to - Rossignol model soft light 3 Upatrzyłem sobie narty Rossignol Attraxion, Fischer Mystique, NARTY VOLKL ATTIVA CIELO, HEAD LITE THANG, ATOMIC ELYSIAN, K2 SWEET LUV - ale czy te modele pasują dla początkującej osoby nie mam pojęcia? Może ktoś poleci coś innego? Edytowane 28 Listopad 2011 przez Maszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Moje umiejętności określam na 3/4 Moje buty to - Rossignol model soft light 3 Upatrzyłem sobie narty Rossignol Attraxion, Fischer Mystique, NARTY VOLKL ATTIVA CIELO, HEAD LITE THANG, ATOMIC ELYSIAN, K2 SWEET LUV - ale czy te modele pasują dla początkującej osoby nie mam pojęcia? Może ktoś poleci coś innego? mam nadzieję,że jesteś kobietą,bo w swoim poście raz piszesz,jako kobieta,a później-upatrzyłem sobie....:biggrin:Wybrane narty są dla początkujących narciarek,ale ja bym też polecił atomic cloud 6-7,długość chyba 149 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszka Napisano 29 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Dziękuję za odpowiedź Oczywiście, że jestem kobietą: hehe to "upatrzyłem" było skopiowane z postu gdzie jest wzór na podanie potrzebnych danych :biggrin: Czyli bardziej zbliżać się do długości 150 niż 140? Bo sugerując się tym co proponowali mi w ubiegłym roku w wypożyczalniach to przeważnie była to długość 140 - 142. Moje doświadczenia z Atomicami natomiast są takie, że nieźle się musiałam nataszczyć tych, które wypożyczałam - a zazwyczaj wciskali mi właśnie Atomica tylko nie pamiętam jakiego - chyba jakiś race (przynajmniej wzór te przypominał, białe z czerwonym napisem) Po dłuższym zastanowieniu dochodzę do wniosku, że chyba jednak zdecyduję się na jakieś nowe do 1tyś Te Atomic cloud 6-7 nawet ciekawie się prezentują i cena też fajna, http://snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=3745 Ale może jeszcze ktoś ma jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi