kashinho Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 Cześć! Chcemy pojechać z paczką do Austrii na narty (około 6 osób) i zastanawiam się, który region wybrać. Dotychczasowe wycieczki po Polsce kończyły się kilometrowymi kolejkami pod wyciągiem i tłumem osób na stoku.. Szczerze powiedziawszy mnogość ośrodków, które znalazłem na stronach mnie przytłacza i proszę o pomoc... Z tego co się orientowałem, nasi rodacy wybierają często Zell am See/Kaprun. Chcielibyśmy wynająć jakiś apartament z aneksem kuchennym i łazienką, a do tego darmowe ski passy (wyjazd druga połowa Marca). Dojazd własny. W związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy opłaca się korzystać z propozycji biur podróży proponujących zakwaterowanie ze ski passem? 2. Jaki region/miejscowość polecacie? (Poziom jazdy raczej średniozaawansowany, żeby było w miarę tanio i przyjemnie, a do tego wieczorem było gdzie wyjść na miasto) 3. Szukałem noclegów na stronach austriackich, ale nie na każdym z nich jest oferta z darmowymi ski passami. Skąd się biorą darmowe ski passy? Biuro podróży dogaduje się z właścicielami wyciągów, czy jak? Czy są terminy, kiedy taka oferta jest możliwa? Będę wdzięczny za wszelką pomoc:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak darmowe skipassy.Jest taki chwyt marketingowy - w niskim sezonie w niektórych ośrodkach - płacisz drożej niż zwykle za nocleg i masz za to niby gratis skipass - zwie to się właśnie Free - ski. Ośrodek,który wybrałeś , jest akurat chyba najbardziej popularny w austriackich Alpach wśród Polaków i nie tylko,w związku z tym na puste stoki nie masz tam co liczyć-każdy inny wybór będzie chyba lepszy-polecam Tobie np. odległy o 20 km od Zell am See narciarski kurort Saalbach-Hinterglemm,Zillertal,czy któryś z skiareałow wchodzących w skład SKI AMADE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 W drugiej połowie marca odpuść sobie ośrodki z górkami poniżej 2 tyś metrów. Po południu pewnie będzie bardzo miękko i za ciepło. Ski Amade, Sallbach bym sobie odpuścił. Dobrym wyborem może być Dolina Zillertal z ośrodkami do ok 2,5 tyś m oraz pobliskim lodowcem http://ski3.intermaps.com/zillertal/index.asp?Lang=en&chn=zoom0&Reg=zm0 oraz Soelden http://bildarchiv.oetztal.com/pindownload/login.do?pin=44VBI. Gdybym jechał o tej porze roku do Austrii celowałbym do tych dwóch, tam będziesz miał gwarancję optymalnych warunków pogodowych oraz bliskość lodowców na wypadek wysokich temperatur, czy małej ilości śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashinho Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 Dzięki za rady:) czyli jednak szukać tanich kwater i nie dać się chwytom marketingowym typu free skispassy;) A jeżeli chodzi o szukanie kwatery - Biura Podróży, Szukanie na własną rękę na zagranicznych portalach z tego typu ogłoszeniami, czy też jechać w ciemno? Kiedy się najbardziej opłaca i jakie jest prawdopodobieństwo, że znajdę kwatery jeżeli pojadę w ciemno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Dzięki za rady:) czyli jednak szukać tanich kwater i nie dać się chwytom marketingowym typu free skispassy;) A jeżeli chodzi o szukanie kwatery - Biura Podróży, Szukanie na własną rękę na zagranicznych portalach z tego typu ogłoszeniami, czy też jechać w ciemno? Kiedy się najbardziej opłaca i jakie jest prawdopodobieństwo, że znajdę kwatery jeżeli pojadę w ciemno?? Szukaj na stronach ośrodków. Są tam wyszukiwarki i z nich najwygodniej korzystać. Ja osobiście nie pojechałbym w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi