bociek28 Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 witam mam pytanie jak czesto powinno sie ostrzyć krawedzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie... Składa się na to wiele czynników, nie da się tego przeliczyć na dni na nartach, dzień dniu nie równy, ktoś w ciągu dnia przejedzie 10 km, a kto inny 100, zależy też w jakich warunkach, jak beton to się szybko narty przytępią, jak świeży śnieg to się nie stępią. Wpływ ma również technika jazdy, jak po betonie będziesz wprowadzać narty notorycznie w ześlizg, to załatwisz krawędzie w pół dnia... Ja to robię na wyczucie, czuję kiedy narta przestaje mi trzymać i ostrzę, zdarza się że i na stoku dokonuję szybkiej reanimacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi