Vizzo Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Witam, tak jak w tytule chciał bym przedstawić wam stację (może niektórym znana). Jest to stacja w Rabce-Zdroju na którą warto zwrócić uwagę. Dysponuje ona dwoma wyciągami które są chyba jej największą wadą są to wyciągi orczykowe o długości 850m i 250m. Znajdują się tam 4 trasy najdłuższa 1200m a najkrótsza dla dzieci ok 250m. Trasy są dobrze przygotowane,stok jest naprawdę ciekawy, ceny również są przyzwoite 35zł za 10 wyjazdów lecz opłaca się znacznie bardziej karnety czasowe np. 5 godzinny za 45zł, co jest dość tanio zważywszy na małe lub nawet brak kolejek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof W. Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Cenna była by też informacja kiedy Państwo zamienią ten orczyk na wyciąg krzesełkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vizzo Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 heh Nie jestem żadnym z właścicieli ani też tam nie pracuje, po prostu bardzo lubię ten stok I sam jestem ciekaw kiedy będą krzesełka bo bez tego to ciężko teraz konkurować z innymi stacjami. Tylko jak będzie wyciąg krzesełkowy to znając życie ceny pójdą w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_br Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 (edytowane) Cześć, ja z rozrzewnieniem wspominam Maciejową - tam zacząłem swoją przygodę z nartami 13 lat temu :wink: Tam też zaliczyłem najbardziej spektakularny upadek w swojej dotychczasowj karierze - kolano do tej pory daje znać o sobie. Sympatyczna górka - tak więc nalezy trzymać kciuki za wymianę zabytku na krzesło. Ceny w górę to pewnik - a i pewnie tłumy ludzi! Pamiętam jeszcze jeden orczyk w Rabce - chyba Rabka Zaryte - funkcjonuje jeszcze? Nie jeździłem na nim pamiętam tylko że wydawał mi się połozony na strasznie stromej górze:wink: Edytowane 17 Styczeń 2012 przez pawel_br błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vizzo Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Tak funkcjonuje w Rabce są 3 stacje narciarskie Maciejowa, w Chabówce i właśnie wspomniana przez ciebie Polczakówka i faktycznie jest ona dość stroma sama trasa nie jest długa ale jest pod sporym nachyleniem ale również tam jest orczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 (edytowane) Vizzo, normalnie jakbyś tydzień dłużej nie mógł poczekać z tym postem. Mam zamiar wybrać się na Maciejową w czwartek po pracy lub w sobotę z rana, a tu teraz pewnie zamiast jazdy będzie stanie w kolejce - echhh...:wink::smile: O Rabce-Maciejowej warto napisać co najmniej jeszcze jedną rzecz. Co roku w stacji organizowane są zawody w ramach pomocy dla Krzysia http://www.krzysgraczyk.pl/. Skądinąd wiem, iż paru Skionlinowców wspiera tą szczytną akcję. Edytowane 17 Styczeń 2012 przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi