Tomasus Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Witam. Po dlugim czasie zwloki (3 lata zwlekania) wreszcie zamierzam kupic sobie pierwsza narte gigantowa i tu mam pytanie (oczywiscie) ktora wybrac? Zastanawialem sie nad Fischerem RC4 WORLDCUP RC model tegoroczny (glownie ze wzgledu na korzystna cene i dostepnosc w jednym z zaufanym sklepie) jednak nie wiem czy aby na pewno bylby to dobry wybor . Dodam ze zamierzam jezdzic dalej na tyczkach szkolenia sportowe (wczesniej giganty jezdzilem na slalomkach i latwo nie bylo ) Dlatego tez prosze Was o porade Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Witam. Po dlugim czasie zwloki (3 lata zwlekania) wreszcie zamierzam kupic sobie pierwsza narte gigantowa i tu mam pytanie (oczywiscie) ktora wybrac? Zastanawialem sie nad Fischerem RC4 WORLDCUP RC model tegoroczny (glownie ze wzgledu na korzystna cene i dostepnosc w jednym z zaufanym sklepie) jednak nie wiem czy aby na pewno bylby to dobry wybor . Dodam ze zamierzam jezdzic dalej na tyczkach szkolenia sportowe (wczesniej giganty jezdzilem na slalomkach i latwo nie bylo ) Dlatego tez prosze Was o porade Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie podpowiedzi Wazniejsze zeby wybrac odpowiednia dlugosc a marka to sprawa drugorzedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasus Napisano 13 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Zgadza sie dlatego rowniez prosilbym o porade w tej kwestii mam 175 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Zgadza sie dlatego rowniez prosilbym o porade w tej kwestii mam 175 cm Znowu odpowiem w podobny sposob :biggrin: wzrost przy wyborze dlugosci to sprawa drugorzedna (szczegolnie do jazdy sportowej), liczy sie przede wszystkim masa i sila oraz dynamika no i oczywiscie przeznaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasus Napisano 13 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Hmmm czesc z tego to napisalem tzn przenzaczenie glownie trening giganta + jazda dowolna dlugim skretem... poziom mysle ze w skali forum 7 (jestem PI), masa 66 kg.. chodzi mi po prostu o narte taka ktora z jednej strony nie ebdzie zbyt wymgajaca dla koglos o malej masie ciala (szczuplego) ale z drugiej bedzie twarda i i po prostu bedzie dobrze trzymala w skrecie. Niestety znawca w temacie aktualnego sprzetu nie jestrem stad wlasnie to pytanie moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Hmmm czesc z tego to napisalem tzn przenzaczenie glownie trening giganta + jazda dowolna dlugim skretem... poziom mysle ze w skali forum 7 (jestem PI), masa 66 kg.. chodzi mi po prostu o narte taka ktora z jednej strony nie ebdzie zbyt wymgajaca dla koglos o malej masie ciala (szczuplego) ale z drugiej bedzie twarda i i po prostu bedzie dobrze trzymala w skrecie. Niestety znawca w temacie aktualnego sprzetu nie jestrem stad wlasnie to pytanie moje. Tak "na oko" :biggrin: z uwagi na mala mase to mysle ze 175 powinna byc OK. Przy poziomie 7 i malej masie dlugosc 180 raczej overkill ale warto przetestowac zeby sie przekonac. Im dluzsza narte potrafisz dociazyc tym wieksza uzyskasz stabilnosc. Wyobraz sobie ze narta to resor samochodu. Co by bylo gdyby Porsche 911 wyposazyc w miekkie resory, a z kolei do limuzyny wstawic twarde? Nikt by takich aut nie kupil bo nie spelnialyby oczekiwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasus Napisano 13 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 hmm ok.. dzieki za info ale czy myslisz ze ta narta (RC4 RC) bedzie odpowiednia dla mnie (wiem ze najlepiej przetestwac i tak tez chyba zrobie jesli tylko bede mial mozliwosc) Czy lepiej dorwac jakiegos Rossignola GS sklepowego oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 hmm ok.. dzieki za info ale czy myslisz ze ta narta (RC4 RC) bedzie odpowiednia dla mnie (wiem ze najlepiej przetestwac i tak tez chyba zrobie jesli tylko bede mial mozliwosc) Czy lepiej dorwac jakiegos Rossignola GS sklepowego oczywiscie ... no tego to juz nie wiem niestety, ale mysle ze koledzy pomoga. Fischer na pewno jest OK, natomiast Rossignol robil sklepowe gigantki troche szerokie pod butem ale nie wiem czy dalej tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasus Napisano 15 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Jest ktos jeszcze kto moglby mi doradzic cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Przeczytaj jeszcze ten wątek http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15067-Narty-(prawie)-Gigantowe. I inne o nartach gigantowych na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crax Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 ja mam twoj wzrost, twoją wage i narte 170 cm - dla mnie jest za krotka (przymierzam sie do 180) ale w klubie jezdze pare ladnych lat, wiec mysle ze 170 jak na początek byloby OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi