Gosiaa Napisano 15 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2012 Witam, potrzebuje Waszej porady w wytypowaniu konkurencyjnej nartki dla Dynastar Omecarve 10. Jezdze na nartach dobre kilkanascie sezonow i jest to moja druga pasja po lyzwiarstwie figurowym, ktore trenowalam ok. 9 lat. Jestem glownie samoukiem wiec nie posiadam szablonowej techniki carvingowej. Ale uwielbiam predkosc i energiczne szybkie zwroty. Omecarve 10-ka jest na prawde swietna narta, niesamowicie sie prowadzi, bardzo dobrze trzyma w skrecie, stabilna. Moim jedynym problemem jest, ze przy wzroscie 172 i wadze 63kg plus dosc muskularnych nogach nie jestem w stanie docisnac/ dogiac tych nartek w 100%. Mam dlugosc 165 zakladam, ze 152 bylaby lepsza, ale w tej kwestii niewiele moge zmienic:laughing: Bede wdzieczna za wszelkie sugestie! Z gory dzieki Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Moim skromnym zdaniem długość nart jest jak najbardziej ok, przy wzroście 172, 165 cm to podręcznikowy wybór, a 152 na pewno będzie za mało. Ja bym sugerował inwestycję raczej w lekcje z instrukorem niż w nowe narty... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 a jakie masz buty ? flex? może w tym przyczyna...bo długość 165 jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gosiaa Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 czesc Mirek, a wiec buty mam damskie salomony RUSH z flexem 80; jeden z modeli z plastrem miodu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gosiaa Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 dosc wymowna odpowiedz ale mysle ze mozesz miec racje ... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gosiaa Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Moim skromnym zdaniem długość nart jest jak najbardziej ok, przy wzroście 172, 165 cm to podręcznikowy wybór, a 152 na pewno będzie za mało. Ja bym sugerował inwestycję raczej w lekcje z instrukorem niż w nowe narty... dosc wymowna odpowiedz ale mysle ze mozesz miec racje ... :laughing: chociaz daleko mi do osoby poczatkujacej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2012 celuj w kobiece serie nart 1. Atomic Cloud 8/9 w długosci ok 156 cm 2.Fischer Pure my Style ok 160cm 3.Rossignol Attraxion 3 albo 1 162cm 4. Dynastar exclusive 158 cm nie ma sensu pchać się w normalne skoro masz problemy, po 2 kobiece są zdecydowanie lżejsze te 2 ost pozycje godne uwagi. będą z pewnością nowe modele do testowania w wiśle Cieńków i chyba te z roku 11/12 nadal tam są więc można śmiało popróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Wybór jest ogromny ale najlepiej przetestować . Moja żona wybrała Dynastary i jest zadowolona. A co do butów to flex ok jeżeli sa dobrze dopasowane i wygodne 1 Dysnastar http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,dynastar,exclusive-elite,5450.html 2 K2 http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,k2,superburnin,5483.html http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,k2,superfree,5484.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi