Bartasinme Napisano 16 Listopad 2004 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2004 Na wstępie witam wszystkich serdecznie jako nowy na forum. Mam 2 problemy, oto pierwszy: Pogorszył mi się wzrok i noszę okulary, nie noszę zaś szkieł korekcyjnych. W zeszłym roku wada nie była duża i bez problemu mogłem założyć gogle na gołe oczy, w tym roku będzie to niemożliwe. Wiem że są gogle na okulary, ale zastanawiam się jak w nich jest z parowaniem (jednych i drugich szkieł), czy to jakoś nie zniekształca, itp. Może ktoś ma jakieś doświadczenia? Albo jakieś konkretne modele może polecić? Nie lubię zbyt sciemniających gogli, lubię widzieć muldkę i garb nawet w szarosinej chmurzei lekkim śniegu;) Bardzo proszę o sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baryla Napisano 17 Listopad 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2004 Okularowy Problem Moja żona miała podobny dylemat i próbowała różnych rozwiązań i jedyne, które się naprawdę sprawdziło to soczewki kontaktowe. Trzeba się nauczyć zakładać ale komfort jazdy jest nieprównywalny. Nic nie paruje i w ogóle. A nie musisz ich nosić na codzień i wystarczy, że kupisz jakieś tanie na krótki okres czasu (np. miesięczne), zresztą najlepiej się spytać u optyka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy x Napisano 19 Listopad 2004 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2004 Okularowy Problem Mam ten sam problem. Nie zdecydowalem sie na szkla kontaktowe, wiec szukam od dawna innego, optymalnego rozwiazania. Odradzam podwojne okulary z wewnetrzna wkladka korekcyjna. Sa drogie i niestety trudne w uzyciu z powodu pary. Ja normalnie uzywam duzych okularow ochronnych zakladanych na okulary korekcyjne. Oczywiscie te ostatnie nie moga byc zbyt duze. UWEX ma taki model w kilku kolorach. Mozna to kupic w ski team. Przy extremalnej pogodzie zakladam duze, specjalne do okularow gogle, tez UWEX. Kolory tez do wyboru. Przed kupnem dobrze jest sprawdzic w katalogu. Pojawia sie drobny problem, bo to wszystko trzeba gdzies nosic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 21 Listopad 2004 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2004 Okularowy Problem z wlasnego doswiadczenia-mam wade -2,tylko szkla!!! nieporownywalny komfort jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi