Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Okularowy Problem

Bartasinme

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie witam wszystkich serdecznie jako nowy na forum. Mam 2 problemy, oto pierwszy:

Pogorszył mi się wzrok i noszę okulary, nie noszę zaś szkieł korekcyjnych. W zeszłym roku wada nie była duża i bez problemu mogłem założyć gogle na gołe oczy, w tym roku będzie to niemożliwe. Wiem że są gogle na okulary, ale zastanawiam się jak w nich jest z parowaniem (jednych i drugich szkieł), czy to jakoś nie zniekształca, itp. Może ktoś ma jakieś doświadczenia? Albo jakieś konkretne modele może polecić? Nie lubię zbyt sciemniających gogli, lubię widzieć muldkę i garb nawet w szarosinej chmurzei lekkim śniegu;) Bardzo proszę o sugestie

Okularowy Problem

Moja żona miała podobny dylemat i próbowała różnych rozwiązań i jedyne, które się naprawdę sprawdziło to soczewki kontaktowe. Trzeba się nauczyć zakładać ale komfort jazdy jest nieprównywalny. Nic nie paruje i w ogóle. A nie musisz ich nosić na codzień i wystarczy, że kupisz jakieś tanie na krótki okres czasu (np. miesięczne), zresztą najlepiej się spytać u optyka.

• Like 1

Okularowy Problem

Mam ten sam problem. Nie zdecydowalem sie na szkla kontaktowe, wiec szukam od dawna innego, optymalnego rozwiazania. Odradzam podwojne okulary z wewnetrzna wkladka korekcyjna. Sa drogie i niestety trudne w uzyciu z powodu pary. Ja normalnie uzywam duzych okularow ochronnych zakladanych na okulary korekcyjne. Oczywiscie te ostatnie nie moga byc zbyt duze.

UWEX ma taki model w kilku kolorach. Mozna to kupic w ski team.

Przy extremalnej pogodzie zakladam duze, specjalne do okularow gogle, tez UWEX. Kolory tez do wyboru. Przed kupnem dobrze jest sprawdzic w katalogu. Pojawia sie drobny problem, bo to wszystko trzeba gdzies nosic.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...