Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jaka dlugosc Volkl P60 Slalom Carver

piotrpiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 187 cm wzrostu, wiekszosc radzi 170 cm, ale ja mocno zastanawiam sie nad

177, jako ze to narty z grupy slalom performance, ale blizej im do

allaroundow niz typowych slalomowek. Ja tez raczej traktowal je bede jako

uniwersalne, stad zastanawiam sie nad dlugoscia 177 cm. Mozecie doradzic? A moze macie cos wiecej do powiedzenia na temat tych nart?

Kupiłem je w listopadzie w Austrii po uprzednim testowaniu. Rewelacyjnie przyjemna narta. Mniej wymagająca niz SR Carver. Czysta radocha. Co do długosci ja mam 170 cm i to jest długośc dla mnie ok (mam 194 cm wzrostu). Bez problemu trzyma na lodzie, a daje kupe radości w ciasnym skręcie. W średnim i długim zresztą też. Polecam.

moj zdaniem 160,165 wykonasz kazdy skret: dlugi, krutki, fan.jast to narta slalomowa, a w tamtym sezonie obowiazywala dlugosc w pucharze swiata 165 dla mezczyzn i 155 dla kobiet. czym krotsza narta tym latwiej na niej jezdzic i wieloma stylami. poczytaj www. ntn.pl z zeszlego sezonu,tam do slalomki polecaja optymalna dlugosc 160.

To są typowe narty slalomowe-zawodnicze,jeśli nie jeżdzisz krótkimi ,ciętymi,to wogóle szkoda do nich podchodzić. Typowe slalomówki w zależności od firmy kończą się na tych wymiarach 171-177cm. Ja posiadam Blizzardy-typowe zawodnicze slalomówki ,mam 176cm ,a narty 165cm -dobieramy slal...-15 nawet od wzrostu.Każdy producent ma swoje zalecenia.

Pozdrawiam maciej.nar

• 1 month later...
www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...