Hispo Napisano 21 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2002 Teraz odnotowujemy zalew nart carvingowych, wszyscy mówią, że są one lepsze od klasycznych (prostych) a ja mam pytanie: jeżdżę od wielu lat na prostych nartach i zastanawiam się nad przesiadką na carvingi, słyszałem jednak, że styl jazdy różni się tu skrajnie - jak to z wami było, z waszymi przesiadkami na carvingi? Znam przypadki kiedy ludzie kupowali carvingi (bo wszyscy mówią że są lepsze) a potem zaraz je sprzedawali - bo po prostu nie odpowiadał im styl jazdy jaki one wymuszają. Czy ktoś z was jeszcze jeździ na prostych nartach, z wyboru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 21 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2002 kto jeździ na prostych nartach? :-))))) Jestes pewny ze jezdzisz na "prostych" Proponuje - wez miarke i zmierz czy rzeczywiscie maja taka sama szerokosc na przodach, pod butem i na tylach ;-) Jak juz to zrobiles to teraz pomysl - masz do wyboru spory zakres "taliowan". Jaki wybierzesz to Twoja sprawa. Zabawa sie zacznie jak zechcesz sprobowac jezdzic na krawedziach..... ale to juz zupelnie inna sprawa - pytales o nartki. Na nartach o mniejszym radiusie mozna spokojnie jezdzic technika tradycyjna....a nawet bez niej jezdzic sie nie da ..... o co wiec chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość axelcarver Napisano 21 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2002 kto jeździ na prostych nartach? aj sie przesiadalem na szybko - chcialem szybko to zlapac i jezdzic na krawedzi :-) ale mysle ze jak sie juz ma takeinarty to wprawny narciarz bez zbednedgo myslemnia o tym jets w stnie powoli swoja technike kierowac w strone skretu na krawedzi wykorzystujac po prpostu wlasciwosci narty - taka ich konstrukcja ze tak a nich skrecac latwiej i nawet jak nie bedziesz o tym myslal to to przyjdzie samo do Ciebie - predzej lub pozniej :-) tak ze nie ma sie co spieszyc z drugoiej stony jak kilka razy dochylisz sie mocniej przeciwdzialajc siele odsrodkowej to tak ci sie spodoba ze bedziesz chcial wiecej :-) pozdro yaaroo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 21 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2002 kto jeździ na prostych nartach? Ja sobie biegówki chyba kupię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 25 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2002 kto jeździ na prostych nartach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarvMachine Napisano 28 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2002 kto jeździ na prostych nartach? NA carvingach mniej radykalnych da sie jeżdżic klasysznie. Proste narty umierają przesiądz sie na caving bo za pare lat bedziesz dinozaurem. Pozdro. ps. kupuj narty+wiazania jednej firmy i buty najlepiej też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi