Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

kto jeździ na prostych nartach?

Hispo

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz odnotowujemy zalew nart carvingowych, wszyscy mówią, że są one lepsze od klasycznych (prostych) a ja mam pytanie:

jeżdżę od wielu lat na prostych nartach i zastanawiam się nad przesiadką na carvingi, słyszałem jednak, że styl jazdy różni się tu skrajnie - jak to z wami było, z waszymi przesiadkami na carvingi?

Znam przypadki kiedy ludzie kupowali carvingi (bo wszyscy mówią że są lepsze) a potem zaraz je sprzedawali - bo po prostu nie odpowiadał im styl jazdy jaki one wymuszają.

Czy ktoś z was jeszcze jeździ na prostych nartach, z wyboru?

:-)))))

Jestes pewny ze jezdzisz na "prostych"

Proponuje - wez miarke i zmierz czy rzeczywiscie maja taka sama szerokosc na przodach, pod butem i na tylach ;-)

Jak juz to zrobiles to teraz pomysl - masz do wyboru spory zakres "taliowan".

Jaki wybierzesz to Twoja sprawa.

Zabawa sie zacznie jak zechcesz sprobowac jezdzic na krawedziach..... ale to juz zupelnie inna sprawa - pytales o nartki.

Na nartach o mniejszym radiusie mozna spokojnie jezdzic technika tradycyjna....a nawet bez niej jezdzic sie nie da ..... o co wiec chodzi ?

Gość axelcarver

aj sie przesiadalem na szybko - chcialem szybko to zlapac i jezdzic na krawedzi :-)

ale mysle ze jak sie juz ma takeinarty to wprawny narciarz bez zbednedgo myslemnia o tym jets w stnie powoli swoja technike kierowac w strone skretu na krawedzi wykorzystujac po prpostu wlasciwosci narty - taka ich konstrukcja ze tak a nich skrecac latwiej i nawet jak nie bedziesz o tym myslal to to przyjdzie samo do Ciebie - predzej lub pozniej

:-)

tak ze nie ma sie co spieszyc

z drugoiej stony jak kilka razy dochylisz sie mocniej przeciwdzialajc siele odsrodkowej to tak ci sie spodoba ze bedziesz chcial wiecej :-)

pozdro

yaaroo

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...