AndyWawa Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 witam szukam kwatery prywatnej dla 2 osób w okolicach Chopoku, czy ktoś może coś polecić? z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juszmarek Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Mogę polecić ,,Bungalovy Jasna" Nie jest to co prawda prywatna kwatera tylko kemping ale ma kilka zalet. Bez obaw jest w nich ciepło -maj ogrzewanie elektryczne. Położone są około kilometra od wyciagów w Zahradkach. Wpisz w wyszukiwarce Bungalovy Jasna, kontakt z Józefem Hurtajem -dość dobrze rozumie i troche mówi po polsku. Ceny są średnie dla stałych gości urywa z 1-2 Euro, co prawda możesz znaleść w prywatnych kwaterach coś taniej ale bedziesz musiał dojeżdzać codziennie kilka ładnych kilometrów Demianowska Doliną pod wyciągi tutaj masz przystanek Skibusa dosłownie 200m od domków. Przy domkach jest knajpka, można tam jeśli sie chce wykupić wyżywienie /w domkach są aneksy kuchenne i żywiliśmy się sami/. Poza tym dostajesz zniżkę na Skipas. Nie wiem w tym sezonie ile procent. Było wcześniej zdaje się 30% ale po ,,nieszczęśliwym" rozreklamowaniu nowej kolejki Na Chopok zrobił się tam najazd i w ostatnim roku było już tylko 10% mniej /nie wiem czy dobrze pamietam można sprawdzić na ich stronie/. Z rezerwacją też nie jest już tak różowo jak kiedyś i raczej trzeba maksymalnie do końca listopada wysłać zaliczkę.Między domkami a wyciągami w Zahradkach jest sklep spożywczy. Domki są od dwóch osób w górę.Jedyny minus jaki ja znalazłem to to że funkcjonujesz na małej powierzchni i masz daleko do miasta. Reasumując za 1-2 Euro/dziennie drożej niż w kwaterach położonych na początku Demianowskiej Doliny możesz pospać pół godziny dłużej nie martwiąc się o miejsce na parkingu w Zahradkach, dostać zniżkę na Skipass /co prawda większość prywatnych kwater ją daje / i taniej samemu się żywić / w większości prywatnych kwater jest wspólna kuchnia i wiadomo jak wygląda dostęp do niej gdy kilkanaście osób chce zrobić śniadanie/. Jeśli macie ochotę możemy tam wybrać się razem bo chyba w tym roku znowu tam pojedziemy. Jeśli potrzebujesz jeszcze jakichś informacji pisz na;[email protected] R 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndyWawa Napisano 22 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 dzięki bardzo, brzmi całkiem nieżle jeszcze nie wiem dokładnie kiedy się wybierzemy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi