lammoth Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Cześć, Od lat jeżdżę na Salomonach Equipe 10 RC (176 cm + 16 promień). Średnio 10 dni w roku. Poziom instruktorski. Te narty były dla mnie zawsze idealne. Są już mocno zjechane (krawędzie tylne nie nadaja się już do ostrzenia bo ich prawie nie ma). Najchętniej kupiłbym dokładnie takie same narty ale nowych już nigdzie nie dostanę. Mam natomiast do wyboru HEAD XRC 1200 I SW versus SALOMON CROSSMAX 10 Pilot w wersjach nieużywanych. Co sądzicie o zamianie na któryś z tych modeli?? Pzdr., Kacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafraf Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Oddaję głos na Crossmaxy :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lammoth Napisano 28 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Dzięki za odpowiedź. A czy nie sądzisz, że Crossmax 10 może być zbyt miękki w porównaniu z Equipe 10RC ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafraf Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 (edytowane) Trudno powiedzieć czy w ogóle są bardziej miękkie od 10 RC ( jeszcze od których / z którego sezonu ) a jeśli tak to na ile różnica jest wyczuwalna, może to przecież zależeć od indywidualnych odczuć. Myślę że przedmiotem ew. zainteresowania są (mogę się mylić): http://www.skionline.pl/sprzet/narty,03-04,salomon,crossmax-10-pilot,669.html# Wtedy to były "najmocniejsze" Crossmaxy - w porównaniu z 10 RC z tego samego sezonu mogą być trochę "szybsze" - większy promień - 17 m ( od tych które posiadasz również ). Edytowane 29 Grudzień 2013 przez Rafraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lammoth Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 Dzięki za opinie. Wziąłem Crossmax 10, również ze względów finansowych. Niebawem okaże się czy wybór był trafny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi