ankagl Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Witam, zastanawiam się nad kupnem nart Head M YA No. 7 i proszę o pomoc w wyborze długości. Mam 168 cm wzrostu waga 50kg , testowałam narty 163 cm ( innych nie było) i całkiem dobrze się na nich czułam. Preferuję raczej jazdę szybką, krótkimi skrętami i obawiam się czy taka narta nie będzie za długa, a do wyboru mam jeszcze tylko rozmiar 156( nie za krótka?).Co myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FatNinja Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Cześć! Z roku na rok producenci wychodzą z nowymi trendami jeżeli chodzi o narty te dla osób zaawansowanych jak i mniej. Im krótsze narty, tym łatwiej jest na nich skręcać, ale jednocześnie są mniej stabilne przy większych prędkościach i na twardych stokach.Narty dłuższe są trudniejsze do skręcania, ale bardziej stabilne w trudnych warunkach.Odnoszenie długości nart do wzrostu narciarza ma sens przy założeniu typowej budowy ciała.Narciarze bardzo szczupli lub wręcz przeciwnie o masywnej budowie ciała powinni raczej dobierać długość nart w zależności od wagi ciała.Ja osobiście wole narty które są równe mojemu wzrostowi ze względu na energię która można w nich rozbudzic (poprzez energiczna jazdę oczywiście) Testowanie danych nart jest najlepszym ruchem w doborze rodzaju oraz długości nart. Jeżeli byłaś zadowolona z ich zachowania na stoku to ja bym nic niezmienial. Powodzenia z zakupami Jaki styl jazdy preferujesz? Jeździsz na krawędziach? Jak oceniasz swoje umiejętności? Jeździsz na trasach przygotowanych czy raczej poza trasami? Od odpowiedzi na te pytania zależy twój wybór :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi