minnetaki Napisano 8 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2005 Od zeszlego roku jestem baaaardzo zainteresowana kupnem Fischerów Rc4 Race SC. Jezdzilam na nich w zeszlym roku i jestem zachwycona, a ponadto slyszalam wiele pozytywnych opinii o tych nartach. W tym roku jednak jezdzilam tez na nowych nartach Stoeckli SPIRIT ED VI podczas testów na Pilsku. Tez mi sie spodobaly. Nie moglam jezdzic na race`ach tego samego dnia zeby sobie porownac, ale wlasciwie to nie jestem zdecydowana. Te narty stoeckli obalily moj ideal o fischerach jako najlepszych nartach. I teraz nie wiem...Rc4 race SC, czy stoeckli, moze jakies informacje praktyczne, bo podczas testow niewiele sie dowiedzialam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-holik Napisano 8 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2005 Fischer, czy Stoeckli? zapytaj Spydera na jakie narty sie zdecydowac,ale ja znam odpowiedz stoeckli on jezdzi tylko na stoeckli,ostatnio kupil 4 pare i wrocil z nart i mowi ze te narty to rewelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 8 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2005 Fischer, czy Stoeckli? opisane przez Cebie narty nie dadza sie porownac Fischer to slalomka a opisany Stoeckli to narta z nizszej grupy pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 9 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2005 Fischer, czy Stoeckli? jest sporo roznych nart ktore moglyby obalic ten ideal....:-) co oczywsicie nie musi nic znaczyc. Dzis zadna firma nie produkuje byle czego Wszystko zalezy tylko od tego kto i jak ( jezdzi), oraz prawidlowego doboru. Reszta to niuanse. Pozdrawim.tk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 9 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2005 Fischer, czy Stoeckli? Ja bym wybral Stoeckli. Jak sie zostawi przy barze fischery race czy atomiki sl 9 to pozniej trzeba mocna sie naszukac zeby nie zabrac cudzych;). Tak powaznie to ze Stoeckli znam tylko slalomke. Jakbym mial wybierac sposrod nart sklepowych to by byl moj pierwszy wybor (pomijajac cene, czy dostepnosc-chodzi tylko o wrazenia z jazdy). Inne narty pewnie tez maja dobre, ale nie jezdzilem, wiec nie chce sie wypowiadac. Inna sprawa ze Stoeckli SL trudno porownywac z race sc. Ta pierwsza to slalomka pelna geba, druga to taki slalomowy allround, czy fun. Nie ma to jak "swiss made" narta zrobiona w Czechach (podobno tam je robia) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 9 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2005 Fischer, czy Stoeckli? Nie wiem skad wymysliles te Czechy. Stoeckli twierdzi ze robia tylko 48 tys par nart rocznie i wszystkie sa robione w Szwajcarii. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 9 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2005 Fischer, czy Stoeckli? Tez tak myslalem. Ostatnio jeden gosc mnie uswiadamial, ze stoeckli robia w fabryce sportena. Na tych samych maszynach podobno robia potem swoje narty. Ciekawy jestem jak jezdzi komorka Sportena-nawet troche przypomina stoeckli. Ciezko mi powiedziec na ile jest to wiarygodne. Gosc byl z branzy narciarskiej i podobno byl nawet w tej fabryce. Nie podejrzewam go zeby wyssal to sobie z palca. Nie zmienia to faktu, ze sa to super narty. Nawet jak zrobione w Czechach. Zreszta podejrzewam, ze malo firm robi teraz narty w swoich macierzystych krajach. Koszty robocizny w Rumunii, Bulgarii, czy nawet Czechach ciezko porownac do Austri, Francji, czy Szwajcarii. Moze sie okazac, ze najdrozszych pracownikow ma Elan;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 9 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2005 Fischer, czy Stoeckli? No...z tym poszukiwaniem wlasnych nart to jest argument jak dla mnie. Pozdrowienia.tk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 9 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2005 Fischer, czy Stoeckli? dodam ze mam na mysli tych ktorzy chetnie zabieraja nie swoje i najchetniej wlasnie znanych firm. tk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi