Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Fischer, czy Stoeckli?

minnetaki

Rekomendowane odpowiedzi

Od zeszlego roku jestem baaaardzo zainteresowana kupnem Fischerów Rc4 Race SC. Jezdzilam na nich w zeszlym roku i jestem zachwycona, a ponadto slyszalam wiele pozytywnych opinii o tych nartach.

W tym roku jednak jezdzilam tez na nowych nartach Stoeckli SPIRIT ED VI podczas testów na Pilsku.

Tez mi sie spodobaly. Nie moglam jezdzic na race`ach tego samego dnia zeby sobie porownac, ale wlasciwie to nie jestem zdecydowana. Te narty stoeckli obalily moj ideal o fischerach jako najlepszych nartach.

I teraz nie wiem...Rc4 race SC, czy stoeckli, moze jakies informacje praktyczne, bo podczas testow niewiele sie dowiedzialam...

Fischer, czy Stoeckli?

jest sporo roznych nart ktore moglyby obalic ten ideal....:-) co oczywsicie nie musi nic znaczyc. Dzis zadna firma nie produkuje byle czego ;) Wszystko zalezy tylko od tego kto i jak ( jezdzi), oraz prawidlowego doboru. Reszta to niuanse. Pozdrawim.tk

Fischer, czy Stoeckli?

Ja bym wybral Stoeckli. Jak sie zostawi przy barze fischery race czy atomiki sl 9 to pozniej trzeba mocna sie naszukac zeby nie zabrac cudzych;).

Tak powaznie to ze Stoeckli znam tylko slalomke. Jakbym mial wybierac sposrod nart sklepowych to by byl moj pierwszy wybor (pomijajac cene, czy dostepnosc-chodzi tylko o wrazenia z jazdy). Inne narty pewnie tez maja dobre, ale nie jezdzilem, wiec nie chce sie wypowiadac.

Inna sprawa ze Stoeckli SL trudno porownywac z race sc. Ta pierwsza to slalomka pelna geba, druga to taki slalomowy allround, czy fun.

Nie ma to jak "swiss made" narta zrobiona w Czechach (podobno tam je robia);)

Pozdrawiam

Fischer, czy Stoeckli?

Tez tak myslalem. Ostatnio jeden gosc mnie uswiadamial, ze stoeckli robia w fabryce sportena. Na tych samych maszynach podobno robia potem swoje narty. Ciekawy jestem jak jezdzi komorka Sportena-nawet troche przypomina stoeckli.

Ciezko mi powiedziec na ile jest to wiarygodne. Gosc byl z branzy narciarskiej i podobno byl nawet w tej fabryce. Nie podejrzewam go zeby wyssal to sobie z palca.

Nie zmienia to faktu, ze sa to super narty. Nawet jak zrobione w Czechach.

Zreszta podejrzewam, ze malo firm robi teraz narty w swoich macierzystych krajach. Koszty robocizny w Rumunii, Bulgarii, czy nawet Czechach ciezko porownac do Austri, Francji, czy Szwajcarii.

Moze sie okazac, ze najdrozszych pracownikow ma Elan;)

Pozdrawiam

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...