sswiercz2 Napisano 5 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2005 Próbuj ekupić buty i nie wiem czy sie dobrze do tego zabieram. Jakie pownienem miec odczucia oprócz tego ze buty musza byc wygodne. Po załozeniu buta sa one wygodne, ale nie wiem czy mozliwe sa takie odczucia: 1. po naciskaniu goleniem na jezyki, czuje jakby mi stopa cofala się tak około 0,5 cm - mniejszy numer buta mnie ciśnie 2. probujac wspinac sie na palcach stopa sie rusza 3. unoszac stope do gory przy przytwierdzonym do podłoza bucie idzie minimalnie do góry około 0,5 cm Doradzcie jak mierzyc i na co zwracac uwage z góry dziekuje (zaznacze ze interesuja mnie buty tylko do 600 zł ;-(( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 5 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2005 Pomóżcie wybrać buty !!! przede wszystkim idz do dobrego sklepu i poprzymierzaj wiele modeli zanim sie zdecydujesz. Tearz odpowiedzi na pytania: stopa nie powinna sie cofac ale moze sie tak dziac jezeli nie zepniesz dobrze buta, przy dobrym speciu stopa powinn sie sama dosunac do tylu i nie przesuwac sie przy zginaniu w stawie skokowym, mniejszy numer buta moze cisnac wlasnie dla tego ze nie spinasz go dobrze i masz za malo miesca z przodu podczas gdy z tylu jest rezerwa. Jezeli chodzi o ruszanie sie stopy w bucie to bedzie to zalezalo od modelu czy raczej od klasy buta: buty turystyczne beda bardziej wygodne ale slabiej trzymajace natomiast buty sportowe beda troche mniej wygodne ale lepiej trzymajace. Do 600zl raczej sportowego buta sie nie kupi, chyba ze allegro albo jakas inna okazja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartasinme Napisano 6 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2005 Pomóżcie wybrać buty !!! z doświadczenia mojego powiedzieć mogę ze jak tylko przyszlo mi do glowy kupić but w którym stopa ruszala się choć trochę w jakąkolwiek z wymienionych przez ciebie stro, bylło to potem źródłem wkurzenia i frustracji na stoku. Teraz wiem że dobre buty są ciasne i sztywne i tyle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi