Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

pyt o sprzęt

92584

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Chciałbym się poradzić osob zorientowanych w rynku. Mam 180cm wzrostu i niezłe umiejtności narciarskie. JEżdze w butach 110 flex i mam twarde stare narty 195. Szkopuł w tym ze jezdze stylem klasycznym, zwykle śmigiem i po muldach. A pytanie do was mam takie: Jakie narty carvingowe moge wybrać by wykozystać wcięcie w talii, ale tak bym mogl nadal jezdzić również klasycznie. Kolejna sprawa ze jeżdze w polsce i czechach wiec potrzebuje narty na "różne warunki śniegowe" Co zaproponujecie? Myślalem nad RPM90 174cm, nadadzą się? Z góry dziekuje za pomoc...

pyt o sprzęt

Nie znam nart RPM90, ale to i tak bez znaczenia. Jazda "klasycznie" na nartach taliowanych nie bedzie taka sama jak na dotychczasowych...

Z drugiej strony poszukaj i zastanow sie po co wymyślono narty taliowane. Napewno dojdziesz do slusznych wnioskow. Nart dzis do wyboru jest masa wiec trudno radzic. Poszukaj np w dziale sprzet, zeby sie zoriontowac mniej wiecej co do przeznaczenia ( preferowana jazda, warunki sniegowe itd.). NIe wspomne o tym ze najlepiej jeden sezon poswiecic na wypozyczaniu i testowniu nart. Wtedy bedziesz wiedzial co Ci odpowiada. Moze to nie najtanszy sposob, ale nie wyrzucisz pieniedzy tak jak ja to zrobilem przesiadajac sie z "klasykow" na slalomki salomona 168cm (waze 72 kg, 175cm) :-))). Pozdrawiam.

pyt o sprzęt

Podejrzewam, ze do jazdy klasycznej te narty powinny byc super

Carwingowo tez sie na nich da pojechac- jednak to bedzie szybki, gigantowy skret. Do nauki carwingu chyba jednak za szybkie i dlugie. Ciezko tez bedzie znalezc stok , na ktorym da sie uprawiac taki carwing (z racji szybkosci wlasnie)

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...