jarek Napisano 6 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2005 Przymierzam sie do zakupu sprzetu w USA. Glownie chodzi o gumy, ochraniacze, rekawice, gogle, smary i inna drobnica. Mozna liczyc tam na znacznie lepsze ceny. Oczywiscie w Polsce dowala VAT i clo ale i tak ceny sa zwykle lepsze. Co wy na to gdyby zrobic wspolne zamowienie i ponegocjowac ceny, no i za transpot wyjdzie taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus Napisano 7 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2005 Sprzet z USA Ja sporwadzam właśnie gogle firmy Bolle przez znajomego ze stanow, firma ta w ogole jest w Polsce nie dostępna, a jeżeli chcesz uniknąć cła, to proponuje zainteresować się ebayem (ebay.com). To ogólnoświatowe 'allegro'. Zwykli ludzie wyślą ci z Niemiec, czy z USA przedmioty jedynie za koszt przesylki, unikając dodatkowych oplat, a i jezeli chodzi o ceny można znaleźć perełki. Płatności dokonuje się głównie przez PayPal (bezprowizyjnie i najbezpieczniej), do tego wymagana jest jednak karta kredytowa/Visa Classic/Master Card/eKarta, czy inne karty umozliwiające zakupy prze internet (w mBanku eKarta 15zł za rok). Pozdrawiam Mikołaj Kocot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2005 Sprzet z USA ale jak masz karte z polskiego banku to PayPala miec nie mozesz niestety chyba ze sie zmienilo przez ostatnie kilka miesiecy, clo to jeszcze pol biedy ale VAT jest najgorszy, kupowalem w tym roku amora do roweru w USA i wyszedlem jak Zablocki na mydle, trzeba zawsze przewidziec VAT i clo, bo z tym nigdy nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus Napisano 9 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2005 Sprzet z USA Pozmienialo sie troche, PayPal jest dostępny już dla Polaków również, z tą tylko różnicą do zachodniej części świata, że my możemy na niego jedynie wysyłac pieniądze, a pobierać już nie. Tydzień temu sfinalizowałem już tranzakcję przez ebay'a z płatnością przez PayPal. Wszystko obyło się bez problemu, teraz czekam na zakończenie 2 kolejnych. Jedyne koszty to 1,5EUR przy weryfikacji adresu dla PayPal'a, niby maja to potem zwrocić, ale ja jakoś się nie doczekałem. Ebay wydaje mi sie nawet bezpieczniejszy niż niektóre sklepy w US, dość dobrze to wszystko jest tam zorganizowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi