lewar1309 Napisano 30 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2006 Czesc Wytłumaczcie mi bo chce kupić narty sx lub metron. Poczytałem że to narty troszke uniwersalne. Sx bardziej skicross a metron fun. Czym one dokładnie się różnią ( wiem ze taliowaniem i szerokoscią) ale opisuja je jednakowo. Na przygotowane trasy jak i jazde po za nią. Które nadają się bardziej do szybkiej jazdy na trasach przygotowanych w polsce? Mam 183cm wzrostu waże 80kg. Jaką długosć polecacie. Najpierw chciałem SX a teraz już sam nie wiem bo się pogubiłem. Jeśli jestem średniozaawansowany ok 7 lat jazdy to jeśli SX to jaki ( 9 czy 10) i tak samo z metronami. Pytam bo nie chce kupić nart które potem mnie zajadą i nie będe miał przyjemności z jazdy. Teraz są już promocje np. ma allegro można kupić SX 9 za 1300zł.(chyba dobra cena). PS Ja lubie każdy styl( jazda NWN jak i na krawędziach_ )więc poszukuje czegoś bardziej uniwersalnego a poza trase to żadko wyjeżdzam. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 30 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2006 JA JUŻ NIC Z TEGO NIE WIEM...Metron do SX :-( Chyba bardziej pasujesz do SXa. Przy Twojej wadze to 10 powinno byc ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewar1309 Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2006 JA JUŻ NIC Z TEGO NIE WIEM...Metron do SX :-( dzięki darek za odpowiedź. A nie lepiej sx9? czy sx10 nie będzie za twarda jak dla mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 30 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2006 JA JUŻ NIC Z TEGO NIE WIEM...Metron do SX :-( ciezko powiedziec. To zalezy jak jezdzisz i jaka masz kondycje. Przy wadze 80 kg to i sx11 nie bedzie za twarda dla kogos kto jezdzi dynamicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi