Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jestem pomocnikiem co dalej?

michalpolin

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli zdałeś kurs kwalifikacyjny to NIE jesteś jeszcze pomocnikiem.

Żeby nim zostać musisz iść na kurs pomocnika który trwa 2 tyg a później za Egzamin Regionalny i w momencie gdy go zdasz to dopiero wtedy jesteś pomocnikiem.

Jeżeli jesteś już pomocnikiem to kolejny i ostatni etap to kurs instruktorski -> CKI (Centralny Kurs Instruktorski).

Odbywa się on raz w każdym sezonie.

Są dwie części CKI 1(część sportowa) - aby ją zdać musisz zmieścić się w odpowiednim czasach na slalomie i slalomie gigancie ustalanych przez Instruktorów uczących na kursie.

Druga część to CKI 2 (część metodyczna) - możesz do niej przystąpić gdy zdasz sportową,. W tej część już tylko uczysz się jak uczyć innych i jakie ćwiczenia stosować.

Wszystkie informacje jakie jeszcze potrzebujesz aby lepiej się w tym zorientować znajdziesz na stronie Sitnu

wyglada to tak ze jezdzisz przez 8h dziennie plugiem do tylu. bardzo rzadko trafia sie ktos chetny do doskonalenia bardziej zaawansowanych styli. he a warunki zatrudnienia sa rozne w zaleznosci od szkoly, szukajac pracy najlepiej aplikowac bezp do wybranej szkoly

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...