Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

prosze o radę

fosek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zdaję sobie sprawe że i temperatura i nie czas na rozmowy o nartach, ale chciałbym uzyskać pewną radę. Otóż po sezonie zimowym , zabezpieczyłem narty swoje i rodziny ( a mamy ich po kilka par) i wyniosłem na strych . Częśc z nich stoi złączona razem oparta o ścianę a część leży poziomo w boxie ( poputarnej "trumnie") . Problem polega na tym, że temperatura na struchu w porywach dochodzi nawet chyba i do 50 stopni. Jak myslicie czy takie temperatury i ten sposób przechowywania nart może żle na nie wpłynąć ( zdeformować , wypatrzyć lub zmienić właściwiści jezdne ślizgów) . Z drugiej strony przy smarowaniu nart na gorąco też występują wysokie temperatury ale tylko krótkotrwale. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii to proszę o opinię

Pozdrawiam i oby do zimy

prosze o radę

Zanieś natychmiast do zamrarzarki!!!!(żart)Poważnie: nie wiem, ja miesiąc temu przeprowadzłem się do noewgo domu jedną z I rzeczy jaką "przeprowadziłem" to były narty,a uchwyty na nie w gararzu zawisneły wcześnij niż wieszaczki na ręczniki w łazience.

Myślę że obaj powinniśmy się udać do lekarza.....(żart).

pozdrawiam sławek

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...