fosek Napisano 28 Lipiec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2006 Witam Zdaję sobie sprawe że i temperatura i nie czas na rozmowy o nartach, ale chciałbym uzyskać pewną radę. Otóż po sezonie zimowym , zabezpieczyłem narty swoje i rodziny ( a mamy ich po kilka par) i wyniosłem na strych . Częśc z nich stoi złączona razem oparta o ścianę a część leży poziomo w boxie ( poputarnej "trumnie") . Problem polega na tym, że temperatura na struchu w porywach dochodzi nawet chyba i do 50 stopni. Jak myslicie czy takie temperatury i ten sposób przechowywania nart może żle na nie wpłynąć ( zdeformować , wypatrzyć lub zmienić właściwiści jezdne ślizgów) . Z drugiej strony przy smarowaniu nart na gorąco też występują wysokie temperatury ale tylko krótkotrwale. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii to proszę o opinię Pozdrawiam i oby do zimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Lipiec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2006 prosze o radę Zanieś natychmiast do zamrarzarki!!!!(żart)Poważnie: nie wiem, ja miesiąc temu przeprowadzłem się do noewgo domu jedną z I rzeczy jaką "przeprowadziłem" to były narty,a uchwyty na nie w gararzu zawisneły wcześnij niż wieszaczki na ręczniki w łazience. Myślę że obaj powinniśmy się udać do lekarza.....(żart). pozdrawiam sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarverGs9.21 Napisano 28 Lipiec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2006 prosze o radę moze nic sie nie stanie ,ale dla pewnosci przenies w bardzie umiarkowane temp.tez chory na tle nart pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarverGs9.21 Napisano 28 Lipiec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2006 prosze o radę kazda ppora dobra na rozmowy o nartach. przenies je moze w bardziej umiarkowane temp. tec chry na punkcie nart .pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi