Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

nowy sprzet

krecik

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Wszystkim. Zdegustowany poziomem niektórych sprzedawców prosze o pomoc w doborze sprzetu.

Jezdze dobrze - lubie gęsty slalomik a z drugiej strony przyciac od czasu do czasu gigancik tez. Trasy przygotowane i off road rowniez. Jak dotad jezdzilem na klasycznych nartach (ostatnie Dynastary 200 cm) ale od tego sezonu chcec poprobowac sil w carve`ingu.

Moje parametry to 185 cm i 75 kg.

Jak dobrac dlugosc i promien narty? Istnieje jakis rozsadny "srodek" - cos w miare uniwersalnego czy mam zapomniec?

Jak znacie jakies mocno "nietrafione" modele (wiazania rowniez) to piszcie czego unikac.

Moze zastanowic sie nad kupnem czegos uzywanego na ten sezon w celu testow (wejscie w nowa technike, kompletnie inny rodzaj sprzetu itd...w razie pomylki oddam z mniejszym bolem do komisu, nie?).

Co myslicie o uzywanych Atomic`ach i o Volkl`ach?

Ponoc uzywany Atomic moze trafic sie "wyklepany".... bedzie kiepsko pracowal...Slyszalem, ze Volkl jest pod tym wzgledem lepszy bo trwalszy...

Szanujac Wasz cenny czas poprosze o propozycje modelu i doslownie jedno zdanie komentarza... dale juz sobie poradze ;)

Dzieki za pomoc.

nowy sprzet

Jednym zdaniem się nie da-nie trafiłem na "wyklepane" Atomici, choć takie opinie słyszałem, ale kładę to na karb złośliwości.

Volkl-moja subiektywna opinia o nich( jako ich fana;) )-są trwalsze:)

Ale podkreślam-jestem w tym przypadku _subiektywny_.

BTW Atomiców: może te opinie o ich słabej trwałości pochodzą z czasów kiedy A. przeżywał kryzys, tzn. przed wykupieniem przez Finów i wprowadzeniem technologi beta?Nie wiem, może Misiu będzie wiedział:)

Pozdrawiam

Robert

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...