krecik Napisano 15 Grudzień 2002 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2002 Hej Wszystkim. Zdegustowany poziomem niektórych sprzedawców prosze o pomoc w doborze sprzetu. Jezdze dobrze - lubie gęsty slalomik a z drugiej strony przyciac od czasu do czasu gigancik tez. Trasy przygotowane i off road rowniez. Jak dotad jezdzilem na klasycznych nartach (ostatnie Dynastary 200 cm) ale od tego sezonu chcec poprobowac sil w carve`ingu. Moje parametry to 185 cm i 75 kg. Jak dobrac dlugosc i promien narty? Istnieje jakis rozsadny "srodek" - cos w miare uniwersalnego czy mam zapomniec? Jak znacie jakies mocno "nietrafione" modele (wiazania rowniez) to piszcie czego unikac. Moze zastanowic sie nad kupnem czegos uzywanego na ten sezon w celu testow (wejscie w nowa technike, kompletnie inny rodzaj sprzetu itd...w razie pomylki oddam z mniejszym bolem do komisu, nie?). Co myslicie o uzywanych Atomic`ach i o Volkl`ach? Ponoc uzywany Atomic moze trafic sie "wyklepany".... bedzie kiepsko pracowal...Slyszalem, ze Volkl jest pod tym wzgledem lepszy bo trwalszy... Szanujac Wasz cenny czas poprosze o propozycje modelu i doslownie jedno zdanie komentarza... dale juz sobie poradze Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 15 Grudzień 2002 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2002 nowy sprzet Jednym zdaniem się nie da-nie trafiłem na "wyklepane" Atomici, choć takie opinie słyszałem, ale kładę to na karb złośliwości. Volkl-moja subiektywna opinia o nich( jako ich fana;) )-są trwalsze:) Ale podkreślam-jestem w tym przypadku _subiektywny_. BTW Atomiców: może te opinie o ich słabej trwałości pochodzą z czasów kiedy A. przeżywał kryzys, tzn. przed wykupieniem przez Finów i wprowadzeniem technologi beta?Nie wiem, może Misiu będzie wiedział Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi