Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

jak zrobic instruktora???

Gzyver

Rekomendowane odpowiedzi

male sprostowanie

Nie za bardzo zrozumialem wasze odpowiedzi ,ale moze wyjasnie o co mi chodzi ,wiec mam 17 lat od 10 jezdze na nartkach w moim miescie mamy 2 wyciagi wiec mam gdzie sie rozwijac ,chcialem w tym roku postarac sie o jakies uprawnienia nie wiem jak nazywaja sie te stopnie ale mialem ten najslabszy tzn pomocnik instruktora czy cos takiego ,slyszalem tez ze sa organizowane zimowe obosy szkoleniowe tego typu wiec prosze o pomoc

male sprostowanie

Jelsi chodzi o wyjazdy w naszym kraju, to nasze Stowarzyszenie takowe organizowac bedzie dopiero na poczatku przyszlego roku. Prosze wiec zagladac na stronke.

Pozdrawiam

bobic

jak zrobic instruktora???

Banal. trzy stopnie: KWALIFIKACYJNY - jeden tydzien kursu. ok 250 zl + mieszkanie, wyywienie i karnety.

pozniej (wg. nowych przepisow-gratuluje pomyslowemu ktory to wymyslil) zawody regionalne i do przejechania gigant

POMOCNIK INSTRUKTORA - 2 TYGODNIE. ok 500 zl + jak wyzej i znow egzamin regionalny ze slalomem i ocena stylu

INSTRUKTOR PZN 2 tygodnie i egzamin centralny. A co do kasy to jakies 2,5-3 tys

Ogolnie trzeba zdac teorie (sa wyklady) oraz praktyke: smig, rownoledla, jakas kontowa np.z polplugu i terenowa. Odsylam do strony PZN.

W kazdym razie uwazam ze warto pojechac nawet tylko po to by nauczyc sie czegos nowego, nawet cenowo sie oplaca. Kursy sa w licencjonowanych szkolacz z liencja A+B.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...