Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Atomic SL 11.12 czy Dynastar SpeedOmeglass 64 ?

robi

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie entuzjaści białego szaleństwa, jestem nowy na liście. Poszukuję osób, które testowały lub jeżdżą na Atomach SL 11.12. Serce me rozdarte -> Atomic czy Omeglass. Proszę osoby, które miały do czynienia z tymi deskami o komentarz. Pozdrawiam wszystkich, szczególnie jeżdżących na krawędziach.

Jezdzilem kilka dni na Omeglassach w zeszlym sezonie, wrazenia bardzo pozytywne. Switne trzymanie w krotkim skrecie, wymagaja duzo sily ale wspaniale oddaja energie, stabilne w skrecie. Musi byc twardo bo miekkim bardzo sie ryja i wlasciwie z racji ich dlugosci nie da sie jezdzic. Generalnie bardzo wymagajace i dedykowane narty, nie nadaja sie jako jedyne. Oczywiscie jazda wylacznie na krawedziach, zeslizg powoduje makabryczne haratanie. Jedyny minus tych nart to w standardowym zestawie (jaki byl w sprzedaz w zeszlym sezonie) troche male podwyzszenie pod butem, przydaloby sie jeszcze conajmniej jakies 5mm latwiej by mozna wtedy docisnac krawdz.

Na Atomach nie jezdzilem ale podejrzewam, ze bedzie to samo. Wybor to raczej z kategorii brunetka czy blondynka.

Pozdro,

Jarek

Jak na prawdę bardzo dobrze jeździsz na nartach to weź Dynastary. Nie jeździłem bo jestem na nie za cienki, ale kolega jeździł i..."nie wybaczają błędów, ale są bardzo szybkie i agresywne. Prawdziwa broń na tyczki. Zapomnij o jęździe dla przyjemności. Albo kochasz slalom albo weź Atoma i uwaga 9.12

Popieram tą opinię w tamtym roku testowałem atomica 11.12, pełny odjazd, na przygotowanej trasie tylko gdzie znajdziesz takie trasy. Wymagają trochę energii przy wprowadzeniu w skręt. Trochę chyba za mało taliowane. No i cena łeb urywa Omeglass również.

Darek

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...