marcin-jasiu Napisano 7 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2002 Namieszalo sie w mojej glowce okrotnie, najpierw bylo wszystko jasne Alpina Quatroflex, ale teraz nie jestem pewien. Super gogle, z zolta szybko to bajka we mgle, ale jak sloneczko to juz nyny, ze wtedy to trza albo inne gogle (ciemne), albo okulary (ale ja chce do kasku, wiec odpada ta opcja). No tak ale kupic dwie pary gogli przyzwoitych to juz mnie nie stac ((( No i tak pytalem sie tu i tam i dopytalem sie o Carrery z szybka Polar C Powiedziano mi ze sa dosc uniwersalne, bo mozna kupic z zotla szybka i wtedy sa super we mgle, a system Polar "wyostrza" obraz (redukcja swiatla odbitego itp, ze to niby odpowiada Quatroflexowi Alpiny), ale maja jeszcze jedna wlasciwosc te szybki, reaguja na natezenie swiatla (Chromatyczne, cos jak fotochromy dzialac maja), w jakims tam zakresie. Te cechy niby maja dawac im duza uniwersalnosc zastosowania, oczywiscie w jakims tam zakresie (wiadomo ze lepiej byloby miec dwie pary gogli na kazde warunki odpowiednie, ale jak pisalem mnie nie stac). Oczywiscie nie chodzi mi ektremalna uniwersalnosc, jak na stoku max lampa to kachol z glowy bo sie mozg zagotuje i okularki na nos, co by sie opalil pysk ))), ale we mgle i sniezycy musza sie sprawic super i przy srednim sloneczku tyz zeby ich uzywac. Pytania : Czy te wlasciwosci Carrery z Polar C to prawda (polaryzacja i fotochromatycznosc)??? Czy to dziala i beda wystarczajaco uniwersalne???? Czy szybki zolte (bo nie wiem po co sa rozowawe szkla)???? Czy moze Quatroflex tez jest rownie uniwersalny i zamiast kombinawac wroce do pierwotnego pomyslu??)) Dlaczego Cebe jest takie drogie, czy to jakas wybitna marka???? Kto uzywal niech napisze, prosze bo mi sie namacilo Poz m-j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi