Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

9.12 - długość?

MM

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku z góry bardzo wszystkich przepraszam za wznowienie tego tematu. Zdaję sobie sprawę, że dla tytanów forum może to być po prostu nudne. Ale do rzeczy morze jednak ktoś się wysili raz jeszcze.

Narty 9.12 długość 170 model 01/02 dla faceta 180/81-85 (ostatnie wstyd się przyznać, ale zależy niestety od ilości wchłanianej nikotyny). Preferowany styl jazdy to slalom, choć czasem również taki bardziej podkręcony gigant trudno w końcu przez cały dzień katować slalom choćby był nawet wyimaginowany ( w takim w końcu łatwiej jest się zmieścić a że jestem amatorem to nie ma to większego znaczenia). Do tego dochodzą jeszcze niektóra elementy z funa. Dodam jeszcze, że choć jeżdżę od roku uważam, że dzięki dużej ambicji i woli walki, że zrobiłem duże postępy.

Wracając do pytania czy to są naprawdę zbyt długie deseczki? W zeszłym roku pod taki styl jazdy zalecana była długość –10 wziąłbym nawet, –15 ale niestety tych nart tak nie skalowali a –20 wydawały mi się za krótkie. I podkreślam jeszcze raz, że jestem amatorem i choć lubię agresywną jazdę to w zawodach startować nie będę.

W tym roku generalnie poleca się 160 tyle tylko, że to nie są chyba tak do końca te same narty.

Odpiszcie proszę, co sądzicie!

A może nasz guru misiu coś odpowie?

Z góry dziękuję z każdą odpowiedź.

Pozdrowionka dla wszystkich.

MM

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...