Baobab Napisano 10 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2003 Mam 2 pary Atomic 9.20 i mam wrazenie, ze sa zupelnie rozne. Obie pary maja dlugosc 160 cm. Pierwsze z nich to szare, ktore kupilam nowe w sezonie 2001/2002, z wiazeniem Xentrix 3.11 i naturalnie Power Channels. Drugie kupilam niedawno okazyjnie uzywane jako narty rezerwowe - sa srebrne z czerwonymi napisami, wizaniami Device 3.11 i naturalnie Power Channels. Na oko promien identyczny, zauwazalne roznice - srebrne maja szeroki czubek, i power channels siegaja od po poczatku do konca narty, natomiast w szarych jest jakby plyta pod wiazaniem. Srebrne maja bardziej plaski czubek ale za to konce z tylu sa bardziej wygiete, sa o 1 mm szersze i wiazanie jest o 7 mm przesuniete do przodu w stosunku do szarych (odpowiada ustawiniu extreme w wiazaniu Xentix 3.11 u szarych). Po pierwszej jedzie na srebrnych mialam nastepujace wrazenia - srodek ciezkosci jest w zupelnie innym miejscu niz w szarych i narty te wrecz wymuszaja jazde carvingowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 10 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2003 Pytane do znawcow -2 pary Atomic 9.20 Szare?? Może ci jakies `made in china` wcisnęli;)) Jesteś pewna że to 9.20? tymą_pzdrv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baobab Napisano 10 Luty 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2003 Pytane do znawcow -2 pary Atomic 9.20 jestem pewna - szare kupilam nowe w Austrii (Intersport Eybel, luty 2001), a srebrne to narty testowe, kupowane w Austrii w sklepie Intersport. Ale nie o to chodzi. Glownie interesuje mnie przyczyna dlaczego srebrne lepsze sa do carvingu a duzo gorsze na lodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi