tymon_tm Napisano 15 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2003 Hej Czy ktos sie orientuje jak mozna dojechać do Wierchomli np. z Nowego Sącza? Planuję skoczyć na weekend by PKP/PKS ale domyslam się że trzeba sie gdzieś w NS przesiąść. Z góry dzięki & pozdrav tymą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyzenio Napisano 15 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2003 Wierchomla - dojazd Jest połączenie do Piwnicznej, a dalej nie wiem, ale to już blisko. Tyle że dostać się do Sącza z Lublina nie jest łatwo (tylko autobus i jakoś w środku dnia). Do Krynicy jest bezpośredni PKS, ale jedzie 9 godzin!!! Pozdro, Grześ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justynad81 Napisano 15 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2003 Wierchomla - dojazd Z Nowego Sącza do Piwnicznej nie ma problemu z dojazdem jezdzą autobusy PKSu a takze prywatne busy. Natomiast z Piwnicznej do Wierchomli zwłaszcza w weekend dojazd jest bardzo kiepski autobus jedzie o 7.20 8.00 15.20 i 19.55 - te kursy są pod samą stacje narciarską jest jeszcze kilka autobusów przelotowych do Krynicy badz Muszyny które zatrzymują sie 6 km przed stacja tak samo jest z pociagiem ze stacji PKP do stacji narciarskiej jest ok 6 km. Gdybys miał jeszcze jakies pytania to pisz smiało. POZDRAWIAM JUSTYNA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 15 Styczeń 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2003 Wierchomla - dojazd Dzięki serdeczne. Ile jest cicra KM z Piwnicznej do Wierchomli (tzn góry)? Nie chce zginąć po drodze z wymarznięcią brrr..Ale grunt że istnieje jakas mozliwośc dotarcia bo bałem się że od NS to juz tylko stopem, a nie wiem czy ktos zabrałby typka z 2-metrowym `pakunkiem` Jak juz jestesmy w temacie, duzo ludzi na weekendy zjeżdża? I czy poza noclegiem w schronisku są jakieś kwatery?? pozdraviam tymą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justynad81 Napisano 16 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2003 Wierchomla - dojazd W wekendy zawsze są tłumy ludzi ale kolejejk generalnie nie ma no chyba ze do kasy biletowej, w weekendy działaja wszystkie wyciągi wiec tłumów nie ma. Jesli chodzi o noclegi to generalnie nie ma problemów z zakwaterowaniem w co drugim domu znajdziesz nocleg, ze schroniskiem jest mały problem jest troche daleko od stacji narciasrkiej po za tym dojscie jest nienajlepsze lepiej poszukac jakiegosc noclegu u gospodarzy. Pozdrawiam JUSTYNA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 16 Styczeń 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2003 Wierchomla - dojazd Dzięki z info. Korci mnie tam do was przyjechać, jeszcze nie byłem w W. a słyszałem że to przyjemne miejsce i trochę kasy zainwestowano. aaa, tylko ze właśnie herr Wasilewski na TVN `przepowiedział` odwilży ciąg dalszy... buuu... ( pozdraviam tymą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justynad81 Napisano 16 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2003 Wierchomla - dojazd O warunki sie nie martw sniegu na pewnonie zabraknie jest go pod dostatkiem u nas cały czas czyma mróz słaby bo słaby ale wystarczy do tego by dosniezać armatkami. Nie zastanawiaj się tylko przyjezdrzaj - naprawde warto. Pozdrowionka JUSTYNA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi